POSLE 24 GODINE VATROGASAC OTKRIO POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE! Držao je za ruku i pokušavao da je SMIRI, a umešali su se i ONI!
Foto: Profimedia

progovorio

POSLE 24 GODINE VATROGASAC OTKRIO POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE! Držao je za ruku i pokušavao da je SMIRI, a umešali su se i ONI!

Pop kultura -

Bivši šef Skotland Jarda Džon Stivens je otkrio kako je tokom istrage o automobilskoj nesreći, zbog koje je poginula princeza Dajana, morao da ispita i princa Čarlsa (72).

Postojale su sumnje da je nesreća mogla biti planirana, a na to je slutila Dajanina beleška iz 1995. godine.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

- Moj suprug planira automobilsku "nesreću", neispravnost kočnica i ozbiljnu povredu glave - napisala je Dajana, koja je sumnjala da Čarla to želi da uradi kako bi mogao d se oženi bivšom dadiljom princa Vilijama (39) i princa Harija (36).

Javnost je saznala za tu optužbu 2003., šest godina nakon što je Dajana preminula. Stivens je izjavio kako je morao da ispita i Čarlsa tokom svoje trogodišnje istrage o Dajaninoj smrti, jer su ga tamo odveli dokazi. Rekao je kako Čarlsa nisu ispitivali kao osumnjičenog, nego kao potencijalnog svedoka.

Princeza Dajana, saobraćajka
foto: Profimedia

Mercedes u kom se Dajana vozila te noći zabio se u pariskom tunelu, a njen dečko Dodi Al Fajed i Henri Pol bili proglašeni mrtvima na licu mesta. Uprkos hitnoj operaciji, njeno se stanje rapidno pogoršalo i Dajana je preminula kasnije u jednoj bolnici u Parizu.

Sada, gotovo 24 godine nakon tragedije, britanskom portalu se obratio i Ksavijer Gurmelo, vatrogasac koji je među prvima bio na sceni nesreće. Ispričao je kako isprva nije shvatio da pomaže Ledi Di i da mu se činilo kao da je sa njom sve u redu, ali je rekao da se ne može da veruje onome što se vidi.

Princeza Dajana, saobraćajka
foto: Profimedia

- Na engleskom je rekla "O moj Bože, šta se dogodilo?". Mogao sam to da razumem, pa sam pokušao da je smirim, uzeo sam njenu ruku - ispričao je Gurmelo poslednje reči princeze.

Nakon što je izvadio iz automobila, Dajana je prebačena u kola Hitne pomoći i zatim u bolnicu, gde je ubrzo preminula zbog svojih ozleda.

Istraga Skotland Jarda utvrdila je da je nesreća uzrokovana neopreznom vožnjom, a putnici su poginuli zbog nenošenja pojaseva. Tako je Čarls i službeno oslobođen od svih sumnji, ali to nije sprečilo ljude da nastave sa verovanjem kako je kraljevska porodica kriva za Dajaninu smrt.

Bakingemska palata, Velika Britanija, prijem, kraljevska porodica
foto: AP / Dominic Lipinski / Pool

(Kurir.rs/A.M./Daily Mail)

Bonus video:

01:44

Otišli smo da proverimo kako je građanima koji na plus 40 moraju da rade NAPOLJU, PRIZOR NAS JE IZNENADIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track