OBOŽAVALI SMO HER FLIKA! Glumac proslavio 68. rođendan, da li bi ga prepoznali 30 godina nakon poslednje epozode? (FOTO)
Foto: Profimedia

proslavila ga serija

OBOŽAVALI SMO HER FLIKA! Glumac proslavio 68. rođendan, da li bi ga prepoznali 30 godina nakon poslednje epozode? (FOTO)

Pop kultura -

Glumac Ričard Gibson je rođen 1. januara 1954. godine u najvećem ugandskom gradu, Kampali, a sa Novom godinom proslavio je tako i svoj 68. rođendan.

Ljubav prema glumi preneli su mu roditelji koji su, bez obzira na stalna putovanja i selidbe, uvek učestvovali u radu lokalnih amaterskih pozorišnih družina.

Gibson je kao dečak pevao u crkvenom horu u londonskoj katedrali. Na filmu je debitovao 1970. godine u romantičnoj drami "The Go Between", a nakon toga je zaređao nekoliko uloga u serijama dok nije dobio ulogu Ota Flika u poznatoj seriji "Allo! Allo!".

Seriju smatraju jednom od najuspešnijih britanskih serija svih vremena, a njeni likovi su i danas poznati u celoj Europi.

Ričard Gibson, Alo Alo
foto: Printscreen/Kameo

Nakon završetka serije sa koleginicom Kim Hartman izvodio je predstavu o Helgi i Her Fliku, u kojoj su u kabare-tačkama izvodili i pevali razne skečeve iz serije. Radio je i kao scenarista, radijski glumac i skiper.

Ričard Gibson, Viki Mišel, Alo Alo
foto: Printscreen/Instagram

Zanimljivost je da je ulogu oficira Gestapoa dobio kada ga je Dejvid Kroft, koautor i producent serije, čuo na ćerkinom venčanju kako priča vic imitirajući nemački naglasak. Nakon nekoliko dana Gibson je na adresu dobio scenario pilot epizode. U braku je s kolegicom Kejt Gibson, s kojom ima dva sina.

Ričard Gibson, Alo Alo
foto: Printscreen/Kameo

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

09:21

NE ZANIMA ME POPULARNOST! Popularna glumica čezne za izazovom: TEK ME ČEKA ŽIVOTNA ULOGA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track