"OŽENIO SAM SE NJOM I ODVEZLI SU ME NAZAD" Iza kultne scene VENČANJA MONIKE I ČENDLERA krije se BOLNA ISTINA, ovo niko nije znao
Foto: Warner / NBC / Hollywood Archive / Profimedia

BOLNA POZADINA

"OŽENIO SAM SE NJOM I ODVEZLI SU ME NAZAD" Iza kultne scene VENČANJA MONIKE I ČENDLERA krije se BOLNA ISTINA, ovo niko nije znao

Pop kultura -

Iznenada preminuli glumac Metju Peri tokom svoje karijere snimio je desetine scena koje su postale kultne i obeležile seriju "Prijatelji", u kojoj je glumio Čendlera Binga, a iza nekih se kriju tužne priče za koje su tek retki znali.

Metju se u svojim memoarima "Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing", koje je objavio godinu dana pre smrti, otvorio o jednom od bolnijih iskustava kroz koja je prošao boreći se sa zavisnošću dok je bio na setu "Prijatelja".

Pokojni glumac, koji je preminuo u 54. godini 28. oktobra, otkrio je pozadinu priče koja stoji iza kultne scene iz 2000. godine, u kojoj se njegov lik, Čendler Bing, ženi Monikom Geler, koju je glumila Kortni Koks. Naime, on je tada bio usred premeštanja iz jedne rehabilitacione ustanove u drugu.

"Na set 'Prijatelja' dovezao me tehničar iz Malibua. Oženio sam se Monikom i odvezli su me nazad u centar za lečenje - na vrhuncu moje najviše tačke u 'Prijateljima', najviše tačke u mojoj karijeri, kultnog trenutka u kultnoj seriji - u kamionetu kojim je upravljao trezni tehničar'', opisao je Peri svoje putovanje iz rehabilitacione ustanove "Promises" do parcele Warner Brosa kako bi snimio dvodelnu epizodu sedme sezone.

Opisao je i kako mu je Dženifer Aniston pristupila kada se tog dana pojavio na setu, nakon što ga duže vreme nije bilo na snimanju.

Metju Peri, Prijatelji, Met Leblank, Kortni Koks, Dženifer Aniston
foto: Warner / AFP / Profimedia

"Kada sam stigao, Džen Aniston je rekla: 'Bila sam ljuta na tebe'", napisao je. '''Dušo', rekao sam, 'da si znala kroz što sam prošao, ne bi bila ljuta na mene'."

U svojim memoarima Metju je dodao da je njegov otac, Džon Benet Peri, zapretio da će ga izbaciti iz serije nakon što su njeni kreatori Marta Kofman i Dejvid Krejn pitali može li on da snimi epizodu.

Kortni Koks, Metju Peri, Prijatelji
foto: Printscreen YouTube

"Bio sam jako zahvalan što mi je otac i što je radio to kao tata, ali isto tako nisam hteo da budem problem. Samo su radili svoj posao; imali su TV seriju broj jedan, a dva glavna lika bila su pred venčanjem. Nisam mogao jednostavno da nestanem. Samo sam želeo da sve bude u redu", objasnio je u knjizi.

Serija je trajala deset sezona, premijerno je prikazana 1994, a poslednja epizoda, koja je emitovana 2004. godine, oborila je rekorde s više od 50 miliona gledalaca.

(Kurir.rs/ Dnevnik.hr)

Bonus video:

00:31

JAČA OD SUDBINE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track