KAKVA VAM JE TO REČ? Takmičar se pobunio na protivnika u igri DAJ MI SLOVO, evo kako su sve rešili!
Foto: Kurir Televizija

KVIZ "mozaik"

KAKVA VAM JE TO REČ? Takmičar se pobunio na protivnika u igri DAJ MI SLOVO, evo kako su sve rešili!

Jesenji TV program -

Emisija "Mozaik" sošla je do svoje poslednje četvrtfinalne emisije, a u ovoj emisije nastavljaju da se bore takmičari Veljko Mihailović i Nikola Janković, a stali su na rezultatima 95:72 za Veljka. Ovaj put su zamenili pozicije, pa se Veljko našao na crvenoj, a Nikola na plavoj poziciji.

Poslednja četvrtfinalna emisija počela je, kao što smo i navikli, igrom "Nizovi", a u njoj je uspešniji bio Veljko, dok je Nikola imao samo jedan nepogođeni broj. Rezultat posle ove igre je 14:6

Mozaik
foto: Kurir Televizija

Veljko je bio uspešniji i u igri "Daj mi slovo", te je dao i reč sa večim brojem reči, dao reč "Rastvorni", dok je Nikola imao "Traktori". Jankoviću je tražio objašnjenje šta znači reč koju je dao njegov protivnik, što je voditeljka Danijela Panić Conić i učinila. Posle ove igre rezultat je 22:20 za Veljka.

"Abakus" je bila malo teža za Nikolu, te je osvojio 6 poena, ali je veljko ponovo dominirao i osvojio 21 poen.

Mozaik
foto: Kurir Televizija

"Štafeta" je dobro počela za oba takmičara, ali je Nikola napravio jedan kiks zbog kog je 11 poena otišlo Veljku, jer je Janković umesto da nastavi sa slovom A kojim se završava reč "Terasa", dao "Enigma".

U igri "Magelan" takmičari su odgovarali na pitanja vezano za mesta koja se nalaze istočno od Firence. Ovaj deo igra je odigrao Veljko i osvojio 28 poena. Red je došao na Nikolu i on se dolučio "zavrti kompas" na sever. I on je uspešno odgovorio na pitanja i osvojio 20 poena.

Mozaik
foto: Kurir Televizija

U igri "Do vrha" takmičari su u prvom delu igre morali da daju imena životinja na pomenute asocijacije. Na potezu je bio Veljko i osvojio 6 poena, a Nikola je morao da da titule uz koja idu data imena istorijska imena. Osvojio je 2 poena.

"Kurir" je bila igra u kojoj takmičari daju rešenja na osnovu određenih "adresa". U ovoj igri, Nikola je bio uspešniji i osvojio 19 poena.

Mozaik
foto: Kurir Televizija

Iako je Nikola dominirao u poslednjoj igri, pobedu u "Mozaiku" je odneo Veljko, te je konačan rezultat iznosio 215:142

Mozaik
foto: Kurir Televizija

"Mozaik" je završio sa četvrtfinalnim emisija, u narednoj se nastavljaju polufinala sa tri emisije.

(Kurir.rs)

OVDE MOŽETE UŽIVO DA PRATITE KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

25:00

KVIZ MOZAIK 07.06.2021.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track