(VIDEO) KREATIVNOST NA DELU: Na dugačkom avionskom letu, jedan doktor je pomogao detetu u nevolji
Foto: Tweeter

Heroj

(VIDEO) KREATIVNOST NA DELU: Na dugačkom avionskom letu, jedan doktor je pomogao detetu u nevolji

Život -
Doktor oštrog uma i brzog razmišljanja je proglašen herojem nakon što je napravio aparat za disanje detetu koje boluje od asme tokom dugačkog leta

Dr Kuršid Guru, direktor robotičke hirurgije u Rosvel Parku, Institutu za rak u Nju Jorku, se nije uspaničio kada se je susreo sa hitnim slučajem, već je odmah odreagovao.

Pošto je imao samo plastičnu flašu za vodu, šolju, nešto lepljive trake i bocu sa kiseonikom, Guru je upotrebio svoju kreativnost kada su mu rekli da je dete u uopasnosti na Eir Kanada letu od Španije do Sjedinjenih Američkih Država.

Roditelji dvogodišnjeg deteta su saopštili Dr Guruu da su slučajno spakovali detetove lekove za astmu u svoj prtljag. Dečak je plakao i borio se da diše, a do sletanja je ostalo više od 3 sata.

U avionu je uspeo da pronađe samo inhalator, znajući da je detetu potreban i kiseonik i lek, zakačio je inhalator za rupu plastične flaše i kroz drugi otvor sproveo kiseonik tako da je dečak mogao simultano da udiše i lek i kiseonik.

Dr Guru je svoju priču preneo na Tviteru kako bi podigao svesnost i upozorio i podsetio roditelje čija deca boluju od astme da moraju sve vreme imati lekove kod sebe.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track