(VIDEO) Odlučio je da spava isprekidano poput Da Vinčija i Nikole Tesle. Šta mu se dogodilo?
Foto: Youtube Printscreen

Blaženi san

(VIDEO) Odlučio je da spava isprekidano poput Da Vinčija i Nikole Tesle. Šta mu se dogodilo?

Život -

Eksperimentalnu metodu polifaznog spavanja odlučio je da isproba i jedan moderni muškarac. Odlučio je da spava ne duže od 4,5 sati noću, a evo šta mu se dogodilo.

Stručnjaci tvrde da nam je potrebno najmanje sedam do osam sati noćnog sna da bismo bili zdravi. Nekvalitetan i nedovoljan san može uzrokovati mnoge zdravstvene probleme, i fizičke i psihološke. Ipak, neki od najvećih genijalaca u istoriji upravo su zanemarivali noćni san.

Leonardo da Vinči, Napoleon, Margaret Tačer i Nikola Tesla bili su, između ostalog, poznati i po tome da su vrlo malo vremena odvajali za spavanje. Verovalo se da je upravo takav obrazac spavanja bio jedan od uzroka njihove genijalnosti. Otkrićemo da li je spavanje povezano sa inteligencijom.

Leonardo da Vinči spavao je po 30 minuta na svakih 3 i po sata; Napoleon je obično spavao od ponoći do 2 sata ujutro, a zatim od 5 do 7. Ovu metodu polifaznog spavanja odlučio je da isproba i jedan "moderni muškarac". Hteo je da spava po 4 ili 5 sati tokom noći i dva puta preko dana po 20 minuta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track