ŽALILA SE NA BOL, A ONDA SU JOJ SNIMILI KIČMU: Doktori su bili ZGRANUTI kada su videli ono što je 30 godina nosila U TELU!
Foto: Profimedia

ŠOK

ŽALILA SE NA BOL, A ONDA SU JOJ SNIMILI KIČMU: Doktori su bili ZGRANUTI kada su videli ono što je 30 godina nosila U TELU!

Život -

Žena korejskog porekla stara 94 godine nakon pada se žalila na bol, no nije mogla tačno da odredi gde počinje. Mišići oko kukova i kičme nisu bili osetljivi na dodir.

Kako bi isključili eventualne prelome i napuknuća, doktori su snimili rendgen abdomena, kukova i kičme i šokirali se kada su uz kičmu videli niz stranih objekata. Odmah su naručili detaljni CT koji je potvrdio da žena u mišićima uz kičmu ima niz iglica.

foto: Profimedia

Ženi je već pre nekog vremena dijagnostifikovana teška demencija, no njeni štićenici su potvrdili kako je pre 30 godina posetila majstora harija, japansko-korejskog tipa akupunkture u kojoj se ponekad iglice namerno ostavljaju u najdubljem sloju kože kako bi trajno rešile bol ili drugi problem (dok se u tradicionalnoj akupunkturi iglice duge do 15 milimetara privremeno zabadaju u površinski sloj kože kako bi podstakle protok energije). Ovoj ženi je harista duž kičme i kuka postavio 15 iglica kako bi joj olakšao bol.

Zapadna medicina uglavnom nema ništa protiv klasične akupunkture (dokle god se pacijent drži svega onoga što je doktor preporučio), no kod hari akupunkture rezultati nisu ni približno dovoljno istraženi, a postoji realna opasnost da se iglice pomaknu iz najdubljeg sloja kože u potkožno tkivo pa čak i organe, gde mogu izazvati ozbiljne probleme. Takvi slučajevi su već zabeleženi. Na sreću, pacijentkinja nije trpela posledice.

foto: profimedia

Kurir.rs/Net.hr, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track