Najnovije vesti

OTIŠLA JE DA JOJ OPERIŠU  ZLOĆUDNI TUMOR NA MOZGU: Kad su otvorili lobanju, lekari su su ZAPREPASTILI kad su joj izvadili masu koja je ličila na PREPELIČJE JAJE (VIDEO)
Foto: Pritnscreen

ŠOK!

OTIŠLA JE DA JOJ OPERIŠU ZLOĆUDNI TUMOR NA MOZGU: Kad su otvorili lobanju, lekari su su ZAPREPASTILI kad su joj izvadili masu koja je ličila na PREPELIČJE JAJE (VIDEO)

Zdravlje

Rejčel Palma (42) u septembru je morala na operaciju jer su lekari konstatovali da su promene na mozgu najverovatnije zloćudni tumor.

 

Međutim, kada su joj u njujorškoj Bolnici "Maunt Sinaj" otvorili lobanju, ugledali su učaurenu masu koja je ličila na prepeličje jaje. Izvadili su je, stavili pod mikroskop, zasekli i našli malu pantljičaru.

foto: Pritnscreen

"Naravno da sam bila zgađena, ali u isto vreme doživela sam olakšanje. To je značilo da nije potrebno dalje lečenje", rekla je Rejček.


Ona otkriva da je dugo patila od nesanice i košmara, da je imala halucinacije i uobražavala stvari. U januaru 2018. simptomi su se pogoršali. Često se događalo da joj stvari jednostavno ispadnu iz ruku, a pisanje SMS poruka postalo je "nemoguća misija". Često je dugo zurila u kompjuter, pokušavajući da razume smisao teksta ispisanog na ekranu.

foto: Pritnscreen

Rejčel pati od neurocisticerkoze, infekcije tkiva čiji je uzročnik svinjska pantljičara Taenia solium. Infekcija je moguća na dva načina, to jest u dva oblika. Najčešće je reč o odrasloj pantljičari, koja se unosi u organizam preko svinjskog mesa koje nije dovoljno termički obrađeno. Tada pantljičara živi u crevima. Međutim, postoji još jedan način da se zarazite.

 

Ljudi zaraženi odraslom pantljičarom izbacuju mikroskopska jajašca preko stolice, a ako ne operu ruke kako treba, mogu da je prenesu drugima. Na primer, pripremajući jelo za druge, koji preko hrane unose jajašca u organizam. Ona stižu do tankog creva, gde se izlegu larve, koje probijaju zid creva i dospevaju u krvotok. Preko krvi mogu da stignu do svih delova tela, uključujući i mozak.

Kurir.rs/Foto Printscreen

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...