15 GODINA SU JOJ RASLI BRADA, NOS, STOPALA I ŠAKE! Rebeki se broj cipela povećao sa 41 na 43, a onda je otkrila zašto postaje SVE RUŽNIJA! Ove simptome NIKAKO NE IGNORIŠITE! (FOTO)
Foto: Printscreen/Instagram/beccachuran

Strašno

15 GODINA SU JOJ RASLI BRADA, NOS, STOPALA I ŠAKE! Rebeki se broj cipela povećao sa 41 na 43, a onda je otkrila zašto postaje SVE RUŽNIJA! Ove simptome NIKAKO NE IGNORIŠITE! (FOTO)

Život -

Rebeka Čuran iz Sadberija u Kanadi primetila je da su joj nos i brada iz godine u godinu sve veći. Porasle su joj i šake, a broj cipela se tokom vremena povećao sa 41 na 43. Bila je očajna, a svaki rođendan bi provela u suzama, jer nije mogla da shvati šta joj se dešava.

foto: Pritnscreen/Instagram/beccachuran

Danas 29-godišnja socijalna radnica bila je kod više od deset lekara, ali niko nije mogao da objasni šta uzrokuje Rebekine fizičke promene.

"Postavljali su mi pogrešne dijagnoze: granični dijabetes, generalizovani anksioni poremećaj, depresiju i sindrom policističnih jajnika", kaže ona.

- Rekla sam toj doktorki da mi se lice menja, da sam sve ružnija i da ne razumem zašto se gojim, jer skoro ništa ne jedem.

Krajem marta 2019. ta doktorka je poslala Rebeku na analizu krvi kod koje se meri sadržaj faktora rasta IGF-1, sličnog insulinu, a koji kontroliše rast tkiva i kostiju u telu. Referentna vrednost je između 97 i 297, zavisno od starosti, a Rebeki je izmereno zapanjujujućih 1015. Dodatni testovi su pokazali da ima benigni tumor na hipofizi, žlezdi u mozgu koja oslobađa hormon rasta. Tumor je uzrokovao redak poremećaj akromeagaliju - pojačano lučenje hormona rasta, zbog koga organi postaju abnormalno veliki.

Na osnovu fotografija, Rebeka Čuran zaključujue da je 15 godina živela s tim poremećajem. U aprilu ove godine tumor joj je uklonjen kroz nos, a za samo nekoliko meseci, šake, stopala i karakteristike lica vratili su se do prvobitne veličine.

foto: Printscreen/Instagram/beccachuran

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track