Najnovije vesti

PRE 10 GODINA PROGLAŠENA NAJGOROM MAJKOM NA SVETU Nije ćerki dala da jede, bacala joj hranu, Beti sad ima 17 godina i evo šta kaže
Foto: Printscrfeen

i dalje bi postupila isto

PRE 10 GODINA PROGLAŠENA NAJGOROM MAJKOM NA SVETU Nije ćerki dala da jede, bacala joj hranu, Beti sad ima 17 godina i evo šta kaže

Žena
11:45h

Ceo svet je gledao kako mi se majka podsmeva zbog težine i kako me tera na dijetu, a sa posledicama se i danas nosim.

Beti Kubrovi Vejs, ćerka popularne spisateljice Dare Lin Vejs, kao devojčica završila je u "Vogu". Povod je bio to što ju je majka sa sedam godina naterala na dijetu, a detalje je rešila da obznani u "Vogu".

U tom trenutku, Beti je imala sedam godina, 43 kilograma, a bila je visoka 130 centimetara.

- Majka mi je rekla da sam gojazna i da moram na dijetu. Bila je to vrlo restriktivna dijeta koja je trajala godinu dana. Otimala mi je pića sa šlagom iz ruku i u svakom trenutku pazila na to šta jedem. Dala je i intervju za "Vog" u kome je detaljno opisala šta mi "dozvoljava" da jedem. Nisam smela da jedem slatkiše i grickalice kao moji prijatelji. Deserte mi je potpuno izbacila sa menija i merila mi porcije - priča Beti.

Kada je tekst u Vogu objavljen, Dara je proglašena na internetu za "najgoru majku na svetu". Mediji su naširoko pisali o tom intevjuu, sažaljevali devojčicu i prognozirali joj poremećaj u ishrani. Od tada je prošla decenija, a Beti danas kaže medijima da i dalje ne može da se natera da pročita taj čuveni tekst.

- Ne sumnjam da je moja mama imala dobre namere i činjenica je da sam tada izgubila sedam kilograma i hranila se zdravije. Međutim, od tada moja težina stalno varira a moje samopouzdanje je nepostojeće. Moja mama i dalje stoji iza toga da je uradila pravu stvar i spasila me gojaznosti. Činjenica je da bi mi danas bilo mnogo gore da se tada nisam naučila zdravoj hrani i održavanju kilaže - kaže Beti, ali kaže i da i dan-danas ne može da odoli a da se ne upoređuje sa majkom koja je, kaže "opsednuta svojom težinom".

O svemu tome progovorila je i majka Dara, koja kaže da i danas stoji iza svoje odluke.

- I dalje stojim iza svog zapažanja da je gojaznost loša. Moja ćerka je imala samo sedam godina i probleme sa pritiskom - to se dogodilo kada se naglo ugojila. Razumem želju da zaštitimo decu i da im pošaljemo poruku da su svi lepi i posebni i zaista se zalažem za prihvatanje svih oblika i veličina tela, ali postoji neka granica koja ne sme da se pređe, kada ta kilaža počne da ugrožava zdravlje. Često mi roditelji gojazne dece kažu da ne smeju da sa njima govore o kilaži da im ne bi nabili komplekse. Mislim da o tome treba pričati, samo treba izabrati pravi pristup. Detetu moramo da usadimo zdrav odnos prema hrani i njegovom telu - rekla je Dara.

kurir.rs

Bonus video:

MIKI MILANE ORI SE DO MALDIVA! Sanja Marinković objavila hit snimak sa luksuzne destinacije, pa pokazala kako ĐUSKA!
00:10

MIKI MILANE ORI SE DO MALDIVA! Sanja Marinković objavila hit snimak sa luksuzne destinacije, pa pokazala kako ĐUSKA!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...