NOVI TRIK ZA STARO JELO! Evo šta treba dodati u smesu za palačinke da bi se TOPILE u ustina, a kuvari se kunu u ovu caku!
Foto: Profimedia

njam njam

NOVI TRIK ZA STARO JELO! Evo šta treba dodati u smesu za palačinke da bi se TOPILE u ustina, a kuvari se kunu u ovu caku!

Žena -

Svako od nas ima neki svoj provereni recept za palačinke, a većina to čak radi i odokativno.

Međutim, uvek se može probati nešto nešto novo, a za ovaj trik za palačinke kažu da je vanserijski i da ih stavlja u novu dimenziju.

palačinke
foto: Profimedia

Zvuči neobično, ali sve što treba da uradite jeste da u smesu za palačinke dodate i malo piva jer ono zapravo pojačava efekat praška za pecivo u smesi, odnosno doprinosi da se palačinke malo podignu tokom pečenja, ali da iznutra ostanu meke i pahuljaste. Evo u čemu je caka - pivo stvara ugljen dioksid i tako deluje kao prirodno sredstvo za dizanje, a pritom testo čini rastresitim i izrazito finom, takvim da se praktično topi u ustima.

Ovaj trik će doprineti i da sama tekstura palačinki bude veoma lepa, vazdušasta i sa puno sitnih rupica.

Možete koristiti bilo koju vrsta piva, ali imajte na umu da će vrsta uticati i na to imaju li palačinke manje ili više sladak ukus. Kuvari uglavnom preporučuju da to bude svetlo.

Kada je reč o količini piva, i ona treba da bude proizvoljna, odnosno zavisi od toga koliko mleka stavljate u smesu. Ipak, najčeši savet je da taj odnos bude 50:50, primera radi jedna čaša mleka i jedna čaša piva.

palačinke
foto: Profimedia

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

00:17

SOFIJA MILOŠEVIĆ U BIKINIJU U 6. MESECU TRUDNOĆE: Manekenka pokazala izvajano telo, ali i trudnički stomačić!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track