OVIH 6 VRSTA CVEĆA SU NEUNIŠTIVA: Otporne na sunce, toplotu, zračenje, a njihove boje od svakog dvorišta prave ANĐEOSKI VRT!
Foto: Profimedia

leto je pre nama

OVIH 6 VRSTA CVEĆA SU NEUNIŠTIVA: Otporne na sunce, toplotu, zračenje, a njihove boje od svakog dvorišta prave ANĐEOSKI VRT!

Žena -

Ako imaš puno sunca u dvorštu ili na balkonu, tvom cveću, posebno uz vrućine od 35°C nije lako. No, neka vrsta biljaka voli puno sunca, što znači šest ili više sati direktne sunčeve svetlosti dnevno. Ovih 20 cvetnih lepotica neće samo preživeti nego i izgledati zapanjujuće tokom cele letnje sezone!

cveće, presađivanje cveća, saditi cveće, balkon
foto: Shutterstock

Ako planiraš i višegodišnje i jednogodišnje biljke, dobićeš najbolje iz oba sveta: jednogodišnje biljke nude brzu raskoš cvetanja tokom cele sezone, dok višegodišnje pružaju pouzdanu boju iz godine u godinu. Ove biljke otporne na toplotu možeš zasaditi u saksije ili prazna mesta uz prolaz u dvorištu ili napuniti tegle na terasi. Takođe, će privući oprašivače kao što su pčele i leptiri!

Ove biljke vole sunce i vole vrućinu i kraljice su preživljavanja, ali to ne znači da ih možeš potpuno zanemariti. I dalje ih je potrebno povremeno zalivati tokom sušnih perioda. Razmisli o dodavanju ovih izdržljivih biljaka u svoj letnji vrt…

Angelonia

Svetli klasovi ružičastih, ljubičastih ili bijelih cvetova traju celu letnu sezonu. Angelonia se takođe naziva letnji zmaj. Zasadi ih u vrt ili saksije i oduševit ćeš se.

Angelonija, Angelonia
foto: Printskrin/Facebook

Neven

Ove izdržljive jednogodišnje biljke verovatno su bile omiljene tvojoj baki! Neveni su ekstremno žilavi pa će podneti veliku vrućinu i cvetati sve do jakog mraza. Dolaze u svetlo-narančastim, žutim, krem i šarenim vrstama.

Neven
foto: Printskrin/Facebook

Petonija

Ovaj starinski favorit, cvet koji daje boju vrtu ili balkonu tokom cele letnje sezone. Petunije izgledaju posebno lepo u visećim žardinjerama i prozorskim "kutijama".

Petunija
foto: Printskrin/Facebook

Ehinacea

Ovo veselo cveće cveta u svim nijansama duge. Ehinacea je omiljena za oprašivače, a semenke će pticama pružiti zimsku hranu.

Ehinacea
foto: Printskrin/Facebook

Calibračoa

Podsećaju na Petunije, ali zapravo su potpuno drugačija biljka. Za najbolji efekat posadi Calibraču u saksije ili žardinjere. Boje su neverovatne!

Calibračoa
foto: Printskrin/Facebook

Kaladij

Lepo lišće u obliku srca s mrljama ružičaste, zelene i bele boje čine ovu biljku zapanjujućom! Mogu preživeti zime, a u toploj klimi ili ih možeš posaditi i držati u zatvorenom prostoru kao sobnu biljku preko zime u hladnim klimama, ali u koliko u kući imate ljubimce dobro ih pazite jer mogu biti kobne po njih u koliko ih pojedu!

Kaladij
foto: Printskrin/Facebook

Kurir.rs / 24Sata.hr

Bonus video:

00:47

ČOVEK VITLAO NOŽEM NA TRGU REPUBLIKE: Pokušao da izbode čoveka?! Policajci ga savladali munjevitom brzinom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track