OVAJ DEO PILETINE SVI VOLIMO, A NISMO SVESNI KOLIKO JE ŠTETAN: Pun je masnoće i bakterija, a evo kako utiče na organizam
Foto: Profimedia

PAZITE ŠTA JEDETE

OVAJ DEO PILETINE SVI VOLIMO, A NISMO SVESNI KOLIKO JE ŠTETAN: Pun je masnoće i bakterija, a evo kako utiče na organizam

Žena -

Zbog bogatog ukusa i lake pripreme, piletina je često na našoj trpezi. Ona sadrži vitamin D i kalcijum i bogata je proteinima, a sadrži i holin, hranljivi sastojak koji igra ulogu u memoriji i ostalim funkcijama mozga.

Gotovo da nema osobe koja ne voli ovo meso, ali nisu svi delovi piletine zdravi i nije preporučljivo jesti ih često, upozoravaju lekari.

pile, piletina, meso, hrana
foto: Profimedia

Istraživanjem koje je sprovedeno u Kini naučnici su došli do zaključka da je pileća kožica veoma štetna po zdravlje. Naime, ona se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Iako mnogi veruju da je koža nogu, butina i pilećih prsa odličan izvor vlakana kolagena. Zapravo, ovo je daleko od istine. Ovaj deo ne hrani telo kolagenom, ali lako možete naneti štetu vašoj figuri. Dobro razmislite pre nego narednog obroka.

Pileća Džigerica
foto: Shutterstock

Druga na listi štetnih delova piletine je džigerica. Iako je bogata vitaminom B12, sadrži i dosta masti, koje nam prete holesterolom.

S druge strane, belo meso lekari najviše preporučuju. Ono sadrži veliku količinu proteina koji su odlični za izgradnju mišića, a ujedno sadrži i mali procenat masnoće i malo kalorija, pa je odlično ukoliko pokušavate da smršate ili održite kilažu.

(Kurir.rs/ Srbija Danas)

00:27

NEDIMOVIĆ: Srpska piletina posle 30 godina na prostoru EU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track