PONOSNA MAMA: Voditeljka Slagalice Marija Veljković rodila treće dete
Foto: Story/Luka Šarac

Otvoreno o radostima i problemima

PONOSNA MAMA: Voditeljka Slagalice Marija Veljković rodila treće dete

Žena -

O grčevima, ljubomori i izboru neobičnog imena: Marija Veljković otkriva kako izgledaju dani nakon trećeg porođaja

Ponosna mama Đurađa, Rose i Neve potpuno otvoreno i iskreno govori o problemima koje svakodnevno muče sve majke.Poznata voditeljka Marija Veljković je 24. februara na svet donela svoje treće dete, devojčicu Nevu. Kako prolaze njeni prvi dani nakon porođaja, kako su Đurađ i Rosa prihvatili sestru, da li malu Nevu muče grčevi i kako rešava probleme na koje nailazi, otkrila je Marija za portal Yumama.com.

Majke često kažu da su za vreme druge trudnoće zaboravljale i da su trudne, a kod Vas je u pitanju bila treća beba. Kako ste se osećali? - Biću potpuno iskrena. Treća trudnoća mi je bila baš teška, jer je nisam očekivala. Prvu i drugu nisam osetila, ali ovu treću... Trudila sam se da radim i živim normalno. Iako znam da je svaka trudnoća individualna, ali meni je ova moja prošla veoma sporo.Kako je protekao porođaj? Da li ste se porodili prirodnim putem?- Porodila sam se prirodno kao i prethodna dva puta. Porođaj je bio totalna suprotnost trudnoći. Porodila sam se najprirodnije i najopuštenije moguće, sa minimalnim bolovima, i brzo. Porodila me je divna doktorka Marija Stanojevic u porodilištu GAK Narodni front.

Kako teku prvi dani kod kuće? Da li je zahtevna Neva?- Dani teku uobičajeno. Navikavamo se jedni na druge. Neva je bila izuzetno zahtevna dok joj nisam kupila dudu - koju nisam praktikovala sa prvo dvoje dece. Ali pošto ona ima grčeve, traži samo da se nosi i da sisa, tako da sam sada sa dudom sebi malo olakšla, iskreno.Kako su Đurađ i Rosa reagovali na dolazak bebe?- Divno. Ja moram da budem pažljiva kada su sa njom jer su još mali. Ali oni bi stalno da je ljube, maze i drže. Đurađ stalno ponavlja kako je ona najlepša beba na svetu.Ko je birao ime za bebu? Da li nosi neko posebno značenje?- Ime smo birali svi zajedno, mada dugo nismo mogli da se dogovorimo. Želela sam ime koje se nekako slaže uz Đurino i Rosino. Ime Neva ima slično značenje kao Rosa - "ona koja ne vene", simbol mladosti, tako da su se složile u značenjima, to mi se najviše i dopalo.Majčinstvo je veliki izazov. Da li Vas je promenilo?- Jeste, mnogo, ali samo u najboljem smislu. Izvuklo je sve najpozitivnije iz mene. Ne pričam samo o odnosu sa decom, već uopšte. To se oseti i u poslu. Izvuklo je iz mene sigurnost, opuštenost... Mnogo kolega mi je reklo da sada bolje radim svoj posao. Bolje se osećam u svojoj koži.

Iako svesna u kakvom svetu živimo, Marija kaže da ne želi da se plaši jer ko zna gde bi došla kada bi razmišljala o problemima koji je čekaju za deset godina. U budućnost ide korak po korak...- Idemo redom, grčevi, prohodavanje, vrtić, treninzi... Neću brinuti o stvarima koje su mi udaljene, i tako mogu bolje da se koncentrišem na neke svakodnevne stvari.Šta je najlepše u roditeljstvu?- Ljubav koju dajete i dobijate. Svest da zbog roditeljstva postojite na ovoj zemlji, koliko god naše moderne i urbane žene negirale to. Mi smo na ovom svetu da bismo bile mame. Što ne isključuje naše druge uloge.Na sajtu Yumama pročitajte još:Za vitezove i junake: 25 starih srpskih imena koja su nosili vladari i plemićiTeto, ima li slaninice: Ćerka Biljane i Janka Tipsarevića ima posebne zahteve u avionu (VIDEO)Pokajanje ostavljenog oca: Zajedničko spavanje sa decom uništilo je moj brakPodsticaj nataliteta: Finansijska pomoć za nezaposlene trudnice i porodilje i do 12.000 dinaraModni pogodak slavne trudnice: Bijosne u glamuroznoj haljini blistala na premijeri dečjeg filma (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track