ZAPANJIO CRNOGORCE: Šeik u Vili Gorica ostavio bakšiš od 50.000 dolara

Džek: Muhamed bin Zajed široke ruke u Crnoj Gori

ZAPANJIO CRNOGORCE: Šeik u Vili Gorica ostavio bakšiš od 50.000 dolara

Planeta -
Princ Abu Dabija ostavio osoblju koje ga je opsluživalo u Vili Gorica u Podgorici koverte sa po 1.000 dolara bakšiša za svakoga

BEOGRAD - Tako to rade šeici!Princ Abu Dabija, šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan, tokom svog poslednjeg boravka u Crnoj Gori ostavio je osoblju koje ga je opsluživalo u Vili Gorica ni manje ni više nego 50.000 dolara bakšiša, preneli su pojedini mediji.Uobičajena galantnostŠeik je, prenose crnogorski mediji, uoči prošlonedeljne posete Crnoj Gori tražio spisak svih zaposlenih u vili kako bi unapred mogao da spremi napojnice. Svaki radnik, od konobara do kuvara, dobio je, po slobodnoj proceni, od 1.000 do nekoliko hiljada dolara.Kako tvrdi izvor Kurira, šeik Muhamed uvek se trudi da bude veoma galantan. Tako je bilo i prilikom nedavne posete Durmitoru.- Šeik Muhamed želeo je da vidi Durmitor, pa su ga poveli u razgledanje helikopterom. Spustio se u jedno od planinskih sela, razgovarao s meštanima, a jedan od njih srdačno mu je, u znak dobrodošlice, poklonio domaći sir. Šeik u tom trenutku nije imao nikakve gotovine kod sebe i nije mogao da im uzvrati zahvalnost, pa su piloti s kojima je šeik išao na Durmitor morali kasnije da se vrate i seljaku donesu pozamašnu „čast“ - kaže sagovornik Kurira i dodaje da je među šeicima u arapskom svetu normalno da daju velike bakšiše.Vole i SrbijuSagovornici Kurira ističu da su princ šeik Muhamed i ostali članovi kraljevske porodice iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bili izuzetno prijatni prema osoblju iz Srbije.- Kad je šeik boravio na Kopaoniku, u hotelu „Grand“, koji je u vlasništvu „MK grupe“, nije tražio nikakav poseban tretman i predsedničke apartmane, već da bude tretiran kao i svi ostali gosti. Nije tražio posebnu hranu, hteo je da bude, verovali ili ne, običan gost - ispričao je izvor Kurira i dodao da je jednom prilikom srpskim domaćinima na poklon doneo urme.

Otvorio seDOPAO MU SE KOPAONIK, PA REŠIO DA ULAŽEPrestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan, kupio je hotel Jugobanke na Kopaoniku za više od dva miliona evra i u toku naredne godine uložiće u njega milione evra.Šeik se na to odlučio zbog izuzetno dobrih odnosa s predstavnicima srpske vlade, pre svega s prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem, ali i zato što mu se izuzetno svidela srpska planina i sve ono što je imao prilike da vidi tokom svog boravka na Kopaoniku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track