MLADIĆ POREKLOM IZ SRBIJE PRETIO NEMCIMA: Sve ću vas pobiti, imam bombu!
Foto: Think

Uhapšen u Olpeu

MLADIĆ POREKLOM IZ SRBIJE PRETIO NEMCIMA: Sve ću vas pobiti, imam bombu!

Crna Hronika -

"Sve ću vas pobiti. Imam bombu. Ja sam meso i krv Osame bin Ladena", zapretio je mladić (21) poreklom iz Srbije građanima Nemačke u Olpeu, pa je osuđen na šest meseci zatvora bez mogućnosti pomilovanja!

Momak iz Srbije osuđen je na robiju prošle nedelje po kratkom postupku, a na svom Fejsbuk profilu predstavljao se kao terorista koji planira da pobije građane nemačkog grada Olpe, u kojem je boravio.

- Danas je vreme. Danas će se to desiti u Olpeu. Alahu Akbar! Imam bombu. Svi ćete pomreti. Pljuvaćete krv, a ja ću pljuvati na vaše leševe. Ja sam majstor kung-fua, i ja sam meso i krv Osame bin Ladena. Sve ću vas pobiti! - napisao je on na svom Fejsbuku, preko mobilnog telefona, ujedno postavivši i fotografiju “Kalašnjikova AK-47”.

Samo osam sati kasnije, nemačka policija u Olpeu locirala je mladića, koji se predstavljao kao terorista, i uhapsila ga u stanu u kojem je živeo sa prijateljem. Nakon 24 sata od hapšenja, sudija je u ubrzanoj proceduri osudio mladog Srbina na šest meseci robije, bez mogućnosti pomilovanja, zbog remećenja mira terorističkim pretnjama.

Optuženi je izjavio na sudu da je kobne večeri pio vodku, pivo, viski i rakiju sa nekoliko prijatelja, ali se nakon hapšenja pravio da se ne seća ko je sve bio sa njim. Tokom te večeri pijančenja, napisao je terorističku pretnju na društvenoj mreži. Njegov prijatelj koji je prvi pročitao status odmah je alarmirao policiju.

Nije teroristaNemački istražitelji specijalizovani za terorizam utvrdili su da mladić nije predstavljao nikakvu opasnost.- Policija nije našla nikakve dokaze o planiranju terorističkog napada ili za njegovo izvršenje. Međutim, uslovna sloboda ne dolazi u obzir zbog toga što nije utvrđeno stalno prebivalište optuženog - rekao je sudija Matijas Vajt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track