SABLJA 2! UDAR NA MAFIJU: Policija uhapsila 150 ljudi, Filip Korać na poternici zbog najtežih krivičnih dela!
Foto: Aleksandar Jovanović, Profimedia

hAPŠENJA širom srbije

SABLJA 2! UDAR NA MAFIJU: Policija uhapsila 150 ljudi, Filip Korać na poternici zbog najtežih krivičnih dela!

Crna Hronika -

Potera Za desnom rukom Luke Bojovića raspisana je crvena Interpolova poternica pošto se veruje da je Korać uoči hapšenja napustio Beograd i pobegao, a dovodi se u vezu s nekoliko likvidacija

Za Filipom Koraćem (39), desnom rukom Luke Bojovića, koji služi kaznu u zatvoru u Španiji, raspisana je crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je učestvovao u najtežim krivičnim delima, saopštio je juče ministar policije Nebojša Stefanović i dodao da je širom Srbije uhapšeno više od 150 ljudi. Među njima su i Nebojša Stojković Stojke, Jovanović, Zvonko Mateović, Zoran Hadži Jovanović, Vladimir Karan, Ljubiša Lindo, V. Vukotić...

- Svi znate šta znači kad se pomene ime Filipa Koraća u celom regionu. Pronašli smo dovoljno dokaza i svedoka da se podigne crvena poternica - rekao je Stefanović, ne želeći da otkriva s kojim se krivičnim delima Korać dovodi u vezu.

Pao i Runjo

Međutim, prema nezvaničnim informacijama, Korać se dovodio u vezu sa ubistvom Blaža Đurovića, koji je navodno bio blizak „kavačkom klanu“. Đurović je, podsetimo, ubijen 10. marta prošle godina na Dušanovcu. Zbog ove likvidacije već su uhapšeni Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković i oni su u pritvoru.

- Postoje operativni podaci da je Đurović bio blizak s „kavačkim klanom“, čiji su članovi u sukobu sa drugom crnogorskom kriminalnom grupom, „škaljarskim klanom“, koji je blizak Luki Bojoviću i Koraću. Još uvek se proverava da li je motiv za likvidaciju bio „rat do istrebljenja“ ili poslovi s drogom - objasnio je sagovornik iz istrage. On dodaje i da informacije policije ukazuju da je Ivanov bio blizak „škaljarskom klanu“.

foto: Dragana Udovičić, Privatna Arhiva

Podsetimo, posle hapšenja jednog od vođa „škaljaraca“ Jovana Vukotića u Turskoj i njegovog izručenja Srbiji zbog korišćenja falsifikovanih dokumenata, spekulisalo se da je jedan od dvojice optuženih kao direktnih izvršilaca zločina odlučio da progovori i otkrije istražiteljima pozadinu ubistva Đurovića, ali i drugih likvidacija koje su se dogodile u Srbiji.

Policija, kako navode naši sagovornici, sumnja da je Korać učestvovao u još nekim krivičnim delima koja su počinili pripadnici „škaljarskog klana“ kojima je on blizak. Kako navode, u velikoj akciji policije u sredu je priveden i njegov saradnik Miloš Nilović, zvani Runjo, koji je hapšen s članovima ovog klana i prilikom velike policijske akcije u restoranu „Durmitor“.

- Niloviću su lisice stavljene na aerodromu čim je iz rodne Crne Gore sleteo u Beograd - potvrdio je izvor iz istrage.

Izbegao hapšenje

Tokom prethodne noći i jutra, kako on otkriva, trebalo je da bude priveden i Filip Korać, ali je on uspeo da izbegne hapšenje.

- Uspeo je da napusti Srbiju i pretpostavlja se da nije u zemljama u regionu, već da je uspeo da pobegne dalje. S obzirom na to da je na snazi crvena poternica, ukoliko bude uhapšen u bilo kojoj državi u svetu, biće izručen Srbiji - naveo je sagovornik Kurira.

On podseća da je krvavi rat između „kavačkog“ i „škaljarskog klana“ počeo posle nestanka 200 kilograma kokaina u Valensiji 2014. i da je do sada u njemu ubijeno najmanje 30 ljudi.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

MINISTAR POLICIJE NEBOJŠA STEFANOVIĆ PORUČIO

Uhapsićemo sve, briga me koji je klan u pitanju!

Ministar Nebojša Stefanović napomenuo je juče posle hapšenja više od 150 ljudi da država neće stati u progonu onih koji se bave izvršenjem najtežih krivičnih dela.

- Nije lako naći dokaze, ali država će se potruditi da prikupi materijalne dokaze da ovi slučajevi dobiju i svoj sudski epilog. Pretresi i dalje traju. Policija je rasvetlila u toku 2018. godine 80 odsto svih ubistava. Ova akcija je još jedna poruka svima koji se bave kriminalom da to neće moći da čine u Srbiji. Naša zemlja neće biti mesto za klanove ni iz Crne Gore, ni iz Bosne - poručio je ministar. On je rekao i da su besmislene teorije o tome da protivnici „škaljarskog klana“ neće završiti iza rešetaka jer imaju jake veze u policiji.

- Mene je baš briga koji je klan. Pohapsićemo sve kriminalce, niko nije zaštićen - poručio je juče ministar novinarima.

On je istakao da država jednako goni sve kriminalne bande.

- U ovom trenutku „škaljarski klan“ je intenzivniji na teritoriji Srbije, ali ja neću nijedan klan ili nekoga ko ugrožava bezbednost, hoćemo da uhapsimo svakog - naveo je Stefanović.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU SAZNAJTE JOŠ:

PUTIN DONOSI MILIJARDE: Svi detalji posete ruskog predsednika!

BORKA VUČIĆ PRED SMRT: Progovoriću, mnogo se laže o državnim parama

ŠOK ISPOVEST! Mina Vrbaški: Bila sam KURVA, prodavala sam se za 2.000 dinara!

NOVI DETALJI SVIREPOG ZLOČINA U SMEDEREVU: Drug pomagao mesaru da se otarasi tela?!

PODVIG SRPKINJE U AMERICI: Spasla bosonogo dete s hladnoće!

HIT PRIČA: Zlatan lumpovao uz Halida MATIĆ: Zlatane, seljaku!

DRUGA ŽRTVA STRAVIČNOG SUDARA KOD KRUŠEVCA: Majka preminula, beba i dalje kritično

DAVIČO MI JE REKAO DA SAM VEĆI ZLOTVOR OD VUJKOVIĆA: Intervju, glumac i profesor Ivan Bekjarev o seriji "Banjica"

SRBI BOJKOTUJU JOKIĆA jer neće da igra za orlove!

ŠOK! BRITANSKI TENISER IDE U PENZIJU, NOVAK U ŠOKU Mari u suzama: Ne mogu više!

DANAS U KURIRU POKLON KUVAR NAŠA NAJLEPŠA BRZA POSLUŽENJA: Budite uvek spremni za iznenadne goste

Svima se dešavaju iznenadne posete prijatelja ili šire porodice. Zna se da je red da ih nečime poslužite, ali vi ništa niste pripremili.

Kurir vam danas poklanja dodatak Naša najlepša brza posluženja sa preko 40 ukusnih i jednostavnih recepata.

Neki od recepata koje ćete danas dobiti uz Naša najlepša brza posluženja su: švarcvald pašteta, makaroni kup, jedrenjaci od jaja, kocke sa susamom, španska liga, ruska pita od lososa, jogurt torta, ćuretina sa pesto sosom, parfe od lešnika, šnenokle, griz kolač, norveški dezert i mnogi drugi.

foto: Kurir

Kurir

Foto: Profimedia, Aleksandar Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track