Najnovije vesti

MONSTRUOZAN ISKAZ ČETVOROSTRUKOG UBICE IZ JABUKOVCA: Sedeo sam kraj potoka i odlučio: UBIĆU IH SVE!
Foto: Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

odbrana

MONSTRUOZAN ISKAZ ČETVOROSTRUKOG UBICE IZ JABUKOVCA: Sedeo sam kraj potoka i odlučio: UBIĆU IH SVE!

Crna Hronika

Zverski: Davor Pernić (35) priznao zločin i pred tužiocem, a potom do detalja hladnokrvno i bez trunke griže savesti opisao kako je počinio masakr zbog besmislene svote novca

Kad sam prišao salašu, primetio me je pas i počeo da laje. Otišao sam do potoka da razmislim šta da radim, pa sam odlučio da se vratim. Zatekao sam ispred kuće baba Dragicu i Draganu, koja je sedela i čitala neku knjigu. Povikao sam im da mi kažu gde su pare, a Dragana je ustala, dohvatila sekiricu i krenula na mene.


Ovim rečima je, kako Kurir nezvanično saznaje, juče na saslušanju u tužilaštvu opisao svoj krvavi pir Davor Pernić (35) iz sela Jabukovac kod Negotina, osumnjičen za četvorostruko ubistvo koje se desilo 7. avgusta.

 

foto: Zorana Jevtić, Privatna Arhiva

Premišljao se

 

Podsetimo, Pernić je uhapšen u subotu zbog sumnje da je pre 20 dana na salašu u selu Žitkovo, koje je od njegove kuće udaljeno oko pet kilometara, tokom pljačke ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53).


On je nakon hapšenja, kako smo ranije izveštavali, u policiji priznao zločin i pokazao gde je sakrio arsenal oružja, među kojem je i ono koje je koristio tokom zločina. Kako saznajemo, gotovo identičnu priču ponovio je i na saslušanju kod tužioca.

 

foto: Printscreen Instagram

- Ja nikada nisam bio kod njih, nisam čak ni znao gde im je tačno salaš, već sam ga tražio i našao. Kada sam krenuo u pljačku, mislio sam da je kod kuće samo baba Dragica i da ću lako pretnjom od nje saznati gde im je novac, jer sam čuo da su mnogo bogati. Novac mi je bio potreban za ljubavnicu, koja mora da plati operaciju - rekao je Pernić i dodao:


- Lavež psa me je pokolebao, pa sam otišao na obližnji potok. Odlučio sam da se vratim na salaš i izvršim pljačku. Ispred kuće sam zatekao baba Dragicu, ali i Draganu. Viknuo sam na njih: "Gde su pare?!" Međutim, Dragana je bez razmišljanja ustala, dohvatila sekiricu i krenula na mene. Uplašio sam se i pobegao - rekao je navodno Pernić.

 

foto: Printscreeen Facebook

Nakon toga se ponovo vratio na obližnji potok.


- Sedeo sam i razmišljao da li da ih ubijem. Ustao sam i ponovo krenuo kod njih. Prvo sam ubio babu, a zatim i Draganu. Ušao sam u kuću i počeo da pretresam. Tražio sam novac kada se iznenada odnekud pojavila Ljubinka. Pucao sam i u nju. Nakon toga vratio sam se i nastavio da tražim novac - rekao je Pernić i nastavio:

 

Veštačenje

 

- Odjednom sam čuo traktor. Izašao sam da vidim ko je i ugledao Raju. Ništa mi nije preostalo nego da pucam i u njega. Nastavio sam da preturam po kući kada mi se učinilo da se Raja pomera. Opet sam izašao i pucao mu u glavu. Kako do tada još uvek nisam našao pare, vratio sam se i u sobi našao 300 evra i oko 30.000 dinara, koje sam uzeo i pobegao.


Njemu je nakon saslušanja podređen pritvor do 30 dana.


- Perniću će biti određeno psihijatrijsko veštačenje, iako se na prvi pogled i na osnovu njegove izjave ne primećuje ni trunka neuračunljivosti - potvrdili su za Kurir u Višem tužilaštvu u Negotinu.

 

Ministar unutrašnjih poslova

STEFANOVIĆ NAGRADIO POLICAJCE


Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nagradio je juče novčano policijske službenike koji su rasvetlili četvorostruko ubistvo u Jabukovcu kod Negotina.
- Nagradio sam ove ljude koji su najzaslužniji za rasvetljavanje ovog slučaja i koji su jasno pokazali da ne postoji zločin koji će proći nekažnjeno. Ovo je tek jedan od primera koji pokazuje da u policiji radi veliki broj izuzetnih profesionalaca koji se bore da Srbija bude bezbedna i sigurna zemlja - rekao je Stefanović.

Meštani

NIKAD NIJE IMAO LJUBAVNICU

 

Meštani Jabukovca prvi put su iz medija čuli da Pernić ima neku ženu.
- Da ima devojku ili ljubavnicu, bar neko bi to u selu znao. Možda je on umislio kako mu je neka žena ljubavnica. Imao je on bubice u glavi... Stvarno apsolutno niko ne zna da je on imao bilo kakvu vezu - kažu meštani. Da nije imao devojku niti ljubavnicu, za Kurir je na neki način potvrdio i njegov deda Radovan.
- Ma kakva ljubavnica. Nije imao devojku, znali bismo to. Nikad nijednu nije doveo u kuću. Ne verujem da je on pobio te ljude, ali ako jeste, treba da odgovara - rekao je Radovan, deda osumnjičenog za ubistvo.

Komšije

IMAO SAUČESNIKA

 

Iako je Davor Pernić tvrdio da u svom monstruoznom činu nije imao saučesnika, komšije veruju u suprotno. Tačnije, sumnjaju da je Davoru neko ko je bio bliži ubijenoj porodici tipovao baš Raju Kazimirovića kao čoveka koji ima dosta novca.
- Taj mladić je sličnih godina kao i Davor i družili su se. Ne znam da li mu je bio saučesnik u pljački i u ubistvu, ali skoro sam sigurna da je on Davoru napunio glavu pričom da je Raja bogat - rekla je jedna od komšinica koja poznaje porodicu Pernić.
Ona dodaje da je taj mladić i ranije imao problema sa ubijenim Kazimirovićem.
- Sumnjam da Davor namerno krije pomagača ili nekog ko mu je objasnio do detalja gde mu je salaš i kad je Raja na imanju - priča komšinica.

Ni slutio nije zašto

OTIŠAO U POLICIJU SAM


Radovan Pernić, Davorov deda, objasnio je da su ga iz policije u Negotinu zvali u subotu ujutru.
- Otišao je svojim kolima. Rekao sam mu da prvo jede pa da ide, ali on je objasnio da se verovatno brzo vraća i da će jesti kasnije. Posle sam na televiziji video kako ga hapse u toj beloj majici u kojoj je i otišao. Ni slutio nije da će tamo ostati... - kaže deda i dodaje da je nije iznenađen, već uništen od trenutka kada je saznao zašto je njegov unuk uhapšen.

Kurir.rs/J.Rafailović - S.Božinović Foto: Printscreen Instagram, Privatna Arhiva

 

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...