MLADIĆI KRENULI DA SE PROVOZAJU, PA DOŽIVELI STRAVIČNU NESREĆU: Povređene izvlačili iz jezera, ali Bogdanu nije bilo spasa
Foto: Suzana Božinović

tužno

MLADIĆI KRENULI DA SE PROVOZAJU, PA DOŽIVELI STRAVIČNU NESREĆU: Povređene izvlačili iz jezera, ali Bogdanu nije bilo spasa

Crna Hronika -

Saobraćajna nesreća u kojoj je nastradao Bogdan Ilić (19), kada je automobil u kome se nalazio sa dvojicom svojih prijatelja sleteo u jezero, dogodila se kada su mladići krenuli da se provozaju do Rajkove pećine.

Pukom srećom sprečena je veća tragedija, budući da su L. Đ. (17) i V. Đ. (17) koji su bili u autu sa Bogdanom uspeli da se spasu i zasad se pretpostavlja da su oni prilikom tumbanja automobila ispali kroz jedan od otvora na vozilu. Prema poslednjim informacijama, do nezgode je došlo kada je vozilo u kojem su se nalazila trojica mladića udarilo9 u brdo s leve strane, aprešlo preko puta i sa visine od oko 15 metara upalo u jezero.

Još nije utvrđeno ko je bio za volanom kobne večeri kada se nesreća dogodila. Prema nezvaničnim saznanjima, navodno su mladići koji su preživeli kazali da je za volanom bio Bogdan, ali to još nije dokazano i biće utvrđeno tokom istrage.

Bogdan I., Majdanpek, Veliki Zaton
foto: Suzana Božinović

Iz Osnovnog javnog tužilaštva zakazana je juče obdukcija tela nastradalog mladića, kao i da će tokom obdukcije biti uzeta krv na analizu.

- U toku je predistražni postupak. Vozilo koje se izvučeno iz jezera biće poslato na vandredni tehnički pregled kako bi se utvrdila ispravnost auta. Dvojica momaka koja su preživela ovu tragediju biće upućena na dodatni lekarski pregled i biće im uzeta krv na analizu. U zavinosti od onoga šta se nakon svega toga bude utvrdilo, videćemo da li će biti potrebno da se prikupljaju još neki dokazi - kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu.

Bogdan I., Majdanpek, Veliki Zaton
foto: Suzana Božinović

Da podsetimo, putnici koji su se nalazili u vozilu koje se u trenutku nezgode kretalo iza vozila koje je upalo u jezero, brzo su reagovali i pomogli da se L. Đ. i V. Đ. spasu. Prema priči očevidaca, L. Đ: je bio u svesnom stanju, dok je V. Đ. bio bez svesti kada je izleteo iz kola i upalo u hladnu vodu. Jedan od putnika iz drugog auta je odmah pozvao hitnu pomoć, dok je drugi mladić skočio u vodu i mladića koji je plutao na površini jezera izvukao. Nažalost, Bogdan nije uspeo da se izvuče iz auta i zajedno s automobilom je potonuo.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track