PSIHOPATA: Džonić pomagao policajcima u potrazi za ubicom Đokića i govorio im da je zločinac stranac!
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/D.Ilić

istraga zločina u aleksincu

PSIHOPATA: Džonić pomagao policajcima u potrazi za ubicom Đokića i govorio im da je zločinac stranac!

Crna Hronika -

Goran Džonić (54), osumnjičen da je zverski ubio porodicu Đokić iz Aleksinca, u periodu od 27. septembra, kada su Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) likvidirani i spaljeni u ataru sela Moravac, pa sve do 20. oktobra, kada je uhapšen kao osumnjičeni, nije bio uznemiren, niti je delovao sumnjivo svojim komšijama, rođacima i bivšim kolegama, a sve vreme je aktivno učestvovao najpre u potrazi za nestalima, a potom i u potrazi za ubicom!

brutalno ubijeni
brutalno ubijenifoto: Kurir.rs/M.S.

Naš izvor iz Moravca otkriva da je Džonić, vatrogasac u penziji i brat od tetke ubijenog vlasnika menjačnice Gorana Đokića, na sve moguće načine želeo da pomogne u otkrivanju istine.

"Hteo da pomogne“

- On se kao bivši pripadnik MUP osetio pozvanim da pomogne policiji u istrazi, pa je sugerisao policajcima koji su danonoćno bili na terenu u Moravcu ko je potencijalni osumnjičeni. Svakodnevno se raspitivao da li ima novih saznanja o Đokićima, šta se događa sa tragovima i, što je najgore, neki policajci su mu, kao bivšem kolegi, govorili u prijateljskim razgovorima dokle se stiglo s istragom - priča nam izvor kako se osumnjičeni ponašao u periodu od ubistva do hapšenja. Dodaje i da je on svih 25 dana čitao novine i pratio izveštaje u TV vestima o zločinu, koji je, kako se kasnije ispostavilo, upravo on počinio. Naši izvori kažu da ne mogu da veruju da je tako bezočno mogao da se ponaša i da glumi ucveljenog rođaka, koji je među prvima išao kod majke ubijenog da izjavi saučešće.

Aleksinac
foto: Marko Smiljković

- Išao je toliko daleko da je, pošto je policija našla ugljenisana tela, komentarisao da nema šanse da je neko iz Moravca mogao to da uradi jer je nemoguće da u selu živi toliki monstrum. Govorio je da je ubica sigurno neki stranac, tj. neko ko ne živi u kraju. To je čak govorio i policajcima - kaže naš izvor i dodaje da se Džonić primirio kad su se u slučaj uključili beogradski inspektori.

- Većinu lokalnih pripadnik MUP on poznaje. Strašno je to što je na taj način skretao istragu - kaže Moravčanin i dodaje da je Džonić u prvim danima istrage čak davao i izjave za medije.

Plakao na sahrani

- Ne znam kojoj je tačno televiziji davao izjavu, ali to je verovatno uradio da bi skinuo svaku sumnju sa sebe - priča nam izvor.

Džonić je bio i na sahrani Đokića, gde je stajao u prvim redovima, odmah iza sveštenika i sanduka. Oni koji su bili na sahrani ispričali su da je plakao, hvatao se za glavu i pitao se ko li je mogao da pobije njegove rođake. Podsetimo, on je posle hapšenja nekoliko puta menjao iskaz, a na kraju je odlučio da se brani ćutanjem. Priznao je da je tipovao rođake, ali je tvrdio da ih nije on likvidirao.

- Kao saučesnike je označio braću Kostadina i Konstantina Miloševića iz Moravca, ali i svoje sinove Milana i Stefana. Sva četvorica su uhapšena i određen im je pritvor - kaže izvor i dodaje da njihova uloga u zločinu, ako je ima, tek treba da se utvrdi.

porodica Đokić, Đokići, Goran Džonić, Aleksinac, Moravac, ubistvo
foto: Kurir
porodica Đokić, Đokići, Goran Džonić, Aleksinac, Moravac, ubistvo
foto: Kurir
porodica Đokić, Đokići, Goran Džonić, Aleksinac, Moravac, ubistvo
foto: Kurir
štampano izdanje 27.10.2021.
foto: Kurir

U DANAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU KURIRA PROČITAJTE:

DIJANA GLUMILA SIROTINJU!

Hrkalović prijavila da nema stan i da vozi stari punto, a živela u LUKSUZU I VOZILA PORŠE!

BOJKOT JE MRTAV

Svi idu na izbore, sad se lome koplja oko predsedničkog kandidata! BIVŠI BOJKOTAŠI U NAJMANJE ČETIRI KOLONE

TRAGIKOMIČAN NAPAD NA PREDSEDNIKA SRBIJE

Vučiću sad zameraju i to što nosi rolku!

NIKO NI DA PROGOVORI OD ČEGA SE OTROVALO 20 ĐAKA U ARANĐELOVCU

Svi nadležni zanemeli, a deca bila na infuzijama!

OVO MORATE DA TRAŽITE OD MAJSTORA KAKO NE BISTE BILI PREVARENI I KAKO VAS NE BI ODRALI

Jedna stvar je ključna

VODIČ ZA SVE POTROŠAČE

Možete lako da se izborite za svoja potrošačka prava, za neke sporove se i ne plaća sudska taksa

NEVEROVATAN SLUČAJ POTRESAO BOSNU

Atraktivna Bijeljinka planirala otmicu advokata

IZBEGNUTA TRAGEDIJA U DOBANOVCIMA

Dečak (3) upao u septičku jamu, komšija ga spasao! Otac: Hvala što mi je spasao sina!

U HRVATSKOJ SU MI TRAŽILI DA IZBACIM IZ MONTEVIDEA SRPSKU HIMNU!

Dragan Bjelogrlić o saradnji s komšijama: Za film RANE su me prevarili

NE PROPUSTITE

DANAS JE SVETA PETKA! KURIR VAM POKLANJA DRVENI STALAK S LIKOM SVETE PETKE a kao drugi poklon dobićete oglasnik Sasomange.rs

Poklon
foto: Kurir

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava dan Prepodobne mati Paraskeve - Svete Petke, zaštitnice žena, svetiteljke koja je pomagala bolesne i siromašne, i važi za jednu od najvećih srpskih slava.

Tim povodom Kurir svim čitaocima poklanja drveni stalak s likom Svete Petke i dodatak Sasomange.

Danas, 27. oktobra, praznuje se Prepodobna mati Paraskeva, u srpskom narodu poznatija kao Sveta Petka. Deo moštiju ove svetiteljke srpskog porekla čuva se u Beogradu u crkvi Ružici i kapeli Svete Petke na Kalemegdanu. Praznik posvećen Svetoj Petki u crkvenom kalendaru označen je crvenim slovom i kada padne u sredu ili petak, obavezno se posti.

Smatra se da je Sveta Petka ženski praznik, pa se ovoj svetici obraćaju žene svih vera i nacija. Prema narodnim običajima, danas žene ne bi trebalo da mese, kuvaju, šiju, peru veš ili rade bilo koji posao u kući kako ne bi navukle gnev svetiteljke i da im tokom godine ne bi trnule ruke.

Mlade devojke treba da beru cveće i njime ukrase svoj dom kako bi u njemu cele godine vladali sloga i mir, dok se devojčicama oblače nove haljinice da bi ih u narednoj godini pratila sreća.

Kao drugi poklon dobićete Sasomange.rs - oglasnik na 32 strane sjajnog papira, gde ćete pronaći mnogo sadržaja, kao i veliki broj najrazličitijih oglasa.

Čitajte KURIR!

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Bonus video:

01:43

PRONAĐENO I ORUŽJE: Novi detalji istrage ubistva porodice Đokić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track