HTELI NA FERKU 7 DANA PRE ZLOČINA?! Svedok ispričao šta se sve događalo pre DVOSTRUKOG ubistva zbog tartufa u Sremskoj Mitrovici
Foto: Kurir, Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva

viši sud

HTELI NA FERKU 7 DANA PRE ZLOČINA?! Svedok ispričao šta se sve događalo pre DVOSTRUKOG ubistva zbog tartufa u Sremskoj Mitrovici

Crna Hronika -

Na današnjem suđenju pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, gde se sudi optuženom Dejanu Eriću iz Jarka da je u u decembru 2020. iz vatrenog oružja ubio braću Stanislava i Predraga Jeličić, ispitani su svedoci koji su govorili o sokubu među ovom braćom.

Zločin se dogodio 6. decembra pre dve godine kada je Dejan bio sa bratom Nebojšom Erićem (38) u istoj šumi kao i ubijena braća Jeličić. Dejanu Eriću u decembru je počelo suđenje pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, dok je protiv njegovog brata Nebojše Erića postupak obustavljen.

danas ispred suda u sremskoj mitrovici, okupljena porodica i prijatelji ubijenih jeličića
danas ispred suda u sremskoj mitrovici, okupljena porodica i prijatelji ubijenih jeličićafoto: Kurir.rs

Na današnje ročište nisu došli veštaci, ali je ipak održan pretres uz ispitivanje svedoka. Svedok Ratko Jeličić rekao je da ostaje pri svemu što je rekao u tužilaštvu.

- Ja sam u istrazi rekao da sam prva dva pucnja čuo kad sam bio na udaljenosti oko 500 do 700 metara, od kamp kućice, a tolika je otprilike udaljenost i do okretnice. Pre ta dva pucnja sam čuo kretanje nekih automobila, ali nisam čuo da je neko razgovarao. Kao ni neku svađu - rekao je on i dodao da između dva pucnja i ostala i ona četri nije čuo kretanja vozila, kao ni ljudske glasove.

Drugi svedok Svetislav Srndaljević rekao je u sudnici da je između optuženog i braće Jeličić postojala tenzija od ranije.

predrag i stanislav jeličić brutalno ubijenu u šumi zbog tartufa
predrag i stanislav jeličić brutalno ubijenu u šumi zbog tartufafoto: Facebook

- Svi iz Jarka tražimo tarfufe i mi smo ih prodavali Mladenu Ignjatiću, dok braća Jeličić to nisu radila. Nedelju dana pre zločina Mladen je bio u šumi i tada su ga Jeličići oterali uz reči da nema šta da radi tu. Sa njim je tada u društvu bio i Dejan Erić koji je želeo da zaštiti Mladena - rekao je svedok i dodao da on nije bio tada pristutan, ali da je čuo da je bio verbalni okršaj.

- Čuo sam i da je Stanislav Jeličić tada zvao Dejana Erića da se tuku na "ferku" i sve ovo sam čuo od pokojnog Jeličića samo nedelju dana pre ubistva.

Ovaj svedok ispričao je i da je Dejan Erić samo dan pre ubistva bio veoma nervozan zbog sukoba sa braćom Jeličić.

dejan erić optužen za ubistvo i njegov brat nebojša erić kao svedok u procesu
dejan erić optužen za ubistvo i njegov brat nebojša erić kao svedok u procesufoto: Privatna Arhiva

- Prijatelj mi je rekao da je Dejan besan i da će napraviti neko s*anje, jer je to oko njihovog verbalnog sukoba koji je bio nekoliko dana pre toga išao od usta do usta cela priča se naduvala - rekao je između ostalog on:

- Nakon toga sam pozvao Predraga Jeličića i rekao mu za sve što čuo i on se smejao , nije to shvatio kao neku ozbiljnu temu.

Maja Jeličić kaže za Kurir da se nada da će sudija po završetku suđenja presuditi maksimalnu kaznu optuženom.

- Ja ću se lično zadovoljiti samo maksimalnom kaznom. Dejan Erić, ubica mog supruga i devera je i pre bio nasilan kada je sa svojim drugarima u istoj šumi pretukao čoveka koji je nakon tih povreda zbrinut u bolnicu. Takođe, Dejan Erić je zajedno sa bratom Nebojšom upao u kuću jednog momka kog su takođe, tukli - rekla je ona.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track