Najnovije vesti

MILJKOVIĆ SAMLEO I SVOG KUMA U KUĆI SMRTI U RITOPEKU? Lalić otkrio detalje ubistva investitora sa Zvezdare KOJA SKONČAO U MUKAMA
Foto: MUP RS

istraga

MILJKOVIĆ SAMLEO I SVOG KUMA U KUĆI SMRTI U RITOPEKU? Lalić otkrio detalje ubistva investitora sa Zvezdare KOJA SKONČAO U MUKAMA

Crna Hronika
12:34h

Srđan Lalić (36), jedan od najbližih saradnika Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uspeo je iz drugog puta da dobije povlašćeni status i spase se najstrože kazne!

Tokom januara njegov zahtev da se domogne pozicije svedoka-okrivljenog je odbijen, ali je u svojoj nameri uspeo pre nekoliko dana i to zahvaljujući informacijama i dokazima koje je dao o novim zločinima grupe među kojima je, i likvidacija Miljkovićevog kuma Mirka Kojića Koje (46).

Lalić je detaljno opisao i pojasnio zločine grupe obuhvaćene dosadašnjom istra gom i optužnicom u kojima je i sam učestvovao. Tužilaštvo za organizovani kriminal tada je smatralo da su "gresi" optuženog IT stručnjaka jezivog osmeha veći od onoga što je ponudio za nagodbu.

Srđan Lalić
foto: screenshot

Lalić je u međuvremenu odlučio da ispriča i nove detalje i to posebno ono što zna o drugim do sada neistraženim likvidacijama. Prema nezvaničnim informacijama, investitor sa Zvezdare Mirko Kojić Koja, koji se vodi kao nestao i dalje, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku.

Reč je o kumu Marka Miljkovića koji je bio jedan od optuženih za ubistvo njegovog drugog kuma Vlastimira Miloševića.

- Kakav sam ja kralj! Ubio sam dva kuma - uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko "Skaja".

Lalić je navodno sada ispričao i zašto je ubijen Kojić, a pominje se da su se Belivuk i Miljković plašili jer mnogo zna o njima, a bili su odlučili i da mu otmu poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari.

- Najintrigantnija je Kojićeva uloga u ubistvu na šinama. Na osnovu antropološke analize stojećeg snimka nad zornih kamera u Ulici 27. marta, gde se dogodio zlo čin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, puca Miljković. Hice mu, iako je već ranjen, ispaljuje direktno u glavu i tako ga "overava". Belivuk je prema podacima istrage bio u automobilu koji je kupio Kojić - navodi izvor iz istrage.

Vrlo brzo posle zločina Belivuk i Miljković su uhapšeni, ali je Kojić uspeo da pobegne. Za ubistvo Miloševića sudilo se svoj trojici, Kojiću u odsustvu, ali su im izrečene oslobađajuće presude.

O investitoru sa Zvezdare i Miljkovićevom kumu u to vreme se vrlo malo znalo. Poslednji put o njemu se čulo kada je uhapšen na aerodromu u Sarajevu 25. marta 2019. godine po poternici Srbije i to upravo zbog ubistva na šinama. Izručen je našoj zemlji, ali je ubrzo pušten jer je utvrđeno da je pravosnažno oslobođen optužbi.

Strahovali od svedočenja

Motiv ubistva Kojića je i dalje vrlo nejasan.

- Zna se, međutim, bar prema onome što pričaju bliski saradnici grupe, da je "smrtnu presudu" doneo Miljković kao i u mnogim drugim slučajevima. Smatrao je da može da preuzme njegove poslove u oblasti građevinarstva, a iz nekog razloga je strahovao da bi mogao da im naudi kada je reč o ubistvu Miloševića jer je jedini pored Belivuka znao sve detalje - navodi izvor iz istrage.

- Posle nekoliko meseci u Beogradu se Kojiću izgubio svaki trag. U prvo vreme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen - kaže izvor iz istrage.

Navodno mu je otrov stavljen u hranu. Kad je preminuo u stravičnim mukama, odlučili su da telo uklone tako što su i njega samleli, a ostatke bacili u Dunav.

Okrivljeni Lalić, prema nezvaničnim saznanjima, od samog početka je slao signale da je spreman na saradnju sa policijom i tužilaštvom. Posle hapšenja, početkom februara prošle godine, u prvom trenutku je odbijao da odgovara na pitanja, ali čim su stigli prvi dokazi, dobavljeni preko zaštićene aplikacije "Skaj", odlučio je da progovori. Na poslednjem pojavljivanju u sudu, tokom pripremnog ročišta, Lalić se pored Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića izjasnio da je kriv.

- Lalić je dao sve od sebe da se zaštiti. Naveo je da je sve radio po nalozima Belivuka i Miljkovića i da nije smeo da im se suprotstavi jer ih se plašio. Detaljno je opisao hijerarhiju i ko je šta radio, kako se ponašao, ko je naređivao i smišljao monstruoznosti. Ispričao je i razloge otmica i brutalnih likvidacija. Govorio je i o saradnicima iz policije, ali i drugih državnih organa - rekao je izvor upućen u dešavanja.

Treći svedok okrivljeni na optužnici, koja broji tridesetak imena, zauzima visoko peto mesto. Navodi se da je završio IT fakultet, a tokom ispitivanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i u MUP Srbije, naveo je da je nezaposlen, ali da trguje bitkoinima na berzi i da mesečno zarađuje oko 1.300 evra. Do sada nije bio osuđivan.

- Lalić se tereti da je počinio krivična dela udruživanje, sedam teških ubistava, otmicu i nelegalno držanje oružja. On je posle svega izrazio i kajanje - ističe izvor blizak istrazi.

U optužnici se navodi da su pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića žrtve kidnapovali, a potom ih prebacivali u "klanicu"u Ritopeku gde su ubijani. Žrtve su klali i davili, ali i usmrćivali udarcima u glavu.

(Kurir.rs/Novosti)

Bonus video:

LALIĆ 3 KLJUČNE STVARI IMA DA PONUDI TUŽILAŠTVU! Otkriveno šta će Veljin koljač morati da ispriča, NIJE MU ZA DŽABE SPUŠTENA KAZNA
04:45

LALIĆ 3 KLJUČNE STVARI IMA DA PONUDI TUŽILAŠTVU! Otkriveno šta će Veljin koljač morati da ispriča, NIJE MU ZA DŽABE SPUŠTENA KAZNA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track