DA LI JE ZBOG OVOGA OTKAZANA SAHRANA GORANA VLAOVIĆA?! Plaše se da ne dođe do nove pucnjave na groblju RAT KLANOVA NIJE GOTOV
Foto: Kurir, Printscreen

oprezni

DA LI JE ZBOG OVOGA OTKAZANA SAHRANA GORANA VLAOVIĆA?! Plaše se da ne dođe do nove pucnjave na groblju RAT KLANOVA NIJE GOTOV

Crna Hronika -

Pripadnik škaljarskog klana Goran Vlaović (38) iz Herceg Novog, koji je likvidiran 25. avgusta na ostrvu Pag, trebalo je da bude sahranjen danas na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, ali je porodica u poslednjem trenutku odložila sahranu, navodno iz bezbednosnih razloga.

Vlaovića je, kako se sumnja, hicem u vrat ubio Kragujevčanin Duško T. (28), kada je s devojkom, bivšom misicom Draganom Banić, izlazio iz noćnog kluba na hrvatskom ostrvu.

Ubica uhapšen deset minuta posle zločina
Ubica uhapšen deset minuta posle zločinafoto: BETA Zvonko Kučelin

Počeli da kopaju

- Sve je bilo spremno da se sahrana održi. Na mestu gde će počivati već se nalazi spomenik, jer je u pitanju grobnica vredna 8.000 evra. Grobari su počeli da kopaju raku kada je porodica juče ujutru pozvala groblje i rekla da se sahrana neće održati u zakazano vreme i da sve odlažu - kaže izvor Kurira i dodaje da se Vlaovićevi najbliži navodno plaše za bezbednost.

- S obzirom na to da se on dovodi u vezu sa škaljarskim klanom, ali i na način kako je ubijen, njegovi su u strahu. Možda misle da bi na sahrani moglo doći do nove pucnjave ili neke druge neprijatnosti, jer među ožalošćenima možda bude i neko od Vlaovićevih saradnika ili šefova, koji su takođe na meti. Očigledno je da rat kotorskih klanova nije prestao - objašnjava dobro obavešten izvor.

- Interesantno je i da Vlaoviću niko od porodice, ali i prijatelja, pa čak ni devojka, nisu dali čitulju ni u srpskim, ni u crnogorskim medijima. Umrlicu nisu nigde okačili, a ni njegova slika se nije pojavila. Kao da kriju sve o njemu. Mada, on je i za života bio ispod radara, odnosno trudio se da se ne eksponira nigde. Navodno, bio je "mozak" klana i jedan od ključnih igrača.

Prema rečima našeg izvora, za kad je odložena sahrana "škaljarca", ne zna se sa sigurnošću.

Ovde će počivati Vlaović
Ovde će počivati Vlaovićfoto: Kurir

- Porodica u strogoj tajnosti drži informaciju o tome kada će biti održana sahrana, iako se pojavila informaciju da je pomerena za ponedeljak, oni su zatražili od groblja da bude odložena do daljeg. Moguće je i da su namerno pustili pogrešnu informaciju o datumu kako bi zavarali trag - priča sagovornik.

"Napucani" muškarci

Zaposleni na Novom bežanijskom groblju su, kako saznajemo, u čudu su zbog ovakve situacije.

- Nikada se nije desilo da se sahrana odloži, i to na dan sahrane, samo nekoliko sati ranije. Porodica verovatno strepi od toga šta može da se dogodi.

Trenutak likvidacije, nakon izlaska iz kluba
Trenutak likvidacije, nakon izlaska iz klubafoto: Printscreen

Oni su zahtevali čak i da ne bude održano opelo u kapeli, što je uobičajeno, već da se sanduk sa telom direktno iz hladnjače odveze do grobnog mesta - prepričava izvor i dodaje da juče u vreme u koje su bili zakazani opelo i ukop na groblju nije bilo nikoga.

- U kapeli su se u to vreme pojavila trojica napucanih muškaraca u crnim majicama. Oni su osmotrili kapelu i otišli. Da li oni jedini nisu bili obavešteni o odlaganju ili je u pitanju nešto drugo, niko za sada ne zna - kaže izvor.

Elitni deo groblja

Kavačka i škaljarska strana

Vlaović će biti sahranjen na novoj parceli Novobežanijskog groblja, nedaleko od takozvanog elitnog dela, na kom su sahranjeni nastradali pripadnici u sukobu klanova i kriminalnih grupa.

- Baš na ovom groblja sahranjeni su mnogi likvidirani ljudi iz kriminalnog miljea, a njihove porodice nisu žalile novac za njihove večne kuće. Strahinja Stojanović, koji je ubijen kada je eksplodirala bomba u njegovom džipu, sahranjen je u "elitnom delu", a njegovo grobno mesto, navodno, plaćeno je čak 25.000 evra. I Milan Milovac Cigla, Šarićev blizak saradnik koji je ubijen u Ekvadoru, počiva tu - objašnjava izvor i dodaje da je groblje nezvanično podeljeno na kavačku i škaljarsku stranu.

Luka Perenčević, sahrana, Novo Bežanijsko groblje, Jovan Mladenović
foto: Kurir

Kurir.rs/Ekipa Kurira

Bonus video:

04:51

DIREKTNO IZ CRNE GORE O NAJAKTUELNIJIM TEMAMA: Vlaović bio zaboravljen u medijima

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track