IZBAVLJENI: Doputovali radnici iz Sočija

Specijalni čarter

IZBAVLJENI: Doputovali radnici iz Sočija

Društvo -
Za sve putnike iz Sočija, koji večeras ne budu mogli da nastave put do svojih gradova u Srbiji i BiH, obezbeđen je smeštaj u hotelu "Slavija" u Beogradu, gde će prenoćiti, a sutradan nastaviti put
1 / 11 Foto: Soci, Povratak, Tanjug

BEOGRAD - Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" u utorak veče oko 21.40 sati specijalnim čarter letom iz Sočija doputovala su 123 radnika iz Srbije i BiH, koji su u Sočiju bili u ekstradicionom pritvoru jer nisu imali radne dozvole.

Radnike su dočekali njihova rodbina i prijatelji, a mnogobrojnim novinarima su radnici u kratkim izjavama posvedočili da su bili zloupotrebljeni, da su radili maltene svaki dan u nedelji, a za to nisu bili uopšte ili veoma malo plaćeni.

Radnike iz Sočija pratili su predstavnici srpskog Ministarstva spoljnih poslova, a u njihovom oslobađanju iz ekstradicionog pritvora u Sočiju posredovao je ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić sa saradnicima.

Za sve putnike iz Sočija, koji večeras ne budu mogli da nastave put do svojih gradova u Srbiji i BiH, obezbeđen je smeštaj u hotelu "Slavija" u Beogradu, gde će prenoćiti, a sutradan nastaviti put.

http://www.youtube.com/watch?v=aCezC33amx0
http://www.youtube.com/watch?v=oLMye25V8Cc
http://www.youtube.com/watch?v=4oeZWMThNwM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track