Soči: Uhapšeno i 10 radnika iz Republike Srpske
Foto: Reuters

Građevinci na mukama

Soči: Uhapšeno i 10 radnika iz Republike Srpske

Planeta -
Već danima, bez novca i hrane, oni su smešteni u imigracionom pritvoru i ograničeno im je kretanje

SOČI - Među više desetina uhapšenih stranih radnika u Sočiju koji tamo borave nelegalno, nalazi se i deset građana iz Republike Srpske.

Već danima, bez novca i hrane, oni su smešteni u imigracionom pritvoru i ograničeno im je kretanje, preneo je javni RTV servis RS.

Prema informacijama od porodica pritvorenih radnika, u imigracionom pritvoru u Sočiju nalazi se pet Bilećana, dvojica Banjalučana, te po jedan radnik iz Mrkonjić Grada, Prijedora i Gradiške.

Ruske vlasti još nisu zvanično kontaktirale Ministarstvo inostranih poslova BiH u vezi s državljanima BiH koji nelegalno borave i rade u Sočiju. Pomoćnik ministra inostranih poslova BiH za međunarodno-pravne i konzularne poslove Zoran Perković rekao je da je Ambasada BiH u Moskvi obavestila MIP BiH da se državljanin BiH iz Bileće obratio za pomoć, jer se trenutno nalazi u pritvorskoj jedinici Federalne migracione službe u Sočiju.

Ovaj Bilećanin obavestio je Ambasadu BiH u Moskvi da se, pored njega, u pritvorskoj jedinici u Sočiju nalazi još devet državljana BiH koji čekaju deportaciju zbog boravka na teritoriji Rusije bez urednih boravišnih i radnih dozvola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track