KATIĆ: Poraz do Španije, možda i više od realnosti

Evrobasket

KATIĆ: Poraz do Španije, možda i više od realnosti

Košarka -
Igrači svesni da moraju naći snage i pokušati da se plasiraju na Svetsko prvenstvo

Srpski košarkaši poraženi su od Španije (60:90) u četvrtfinalu Evrobasketa, a centar Raško Katić je posle meča istakao:

„Verujem da je ovaj meč realna slika, možda čak i više od realne slike ove reprezentacije“, naglasio je Katić.Nemanja Nedović je rekao je da su on i saigrači loše odigrali protiv Španije.

„Ruke su nam se vezale, sigurno da nam ovakav poraz nije bio potreban, ali nam je Svetsko prvenstvo primarni cilj“, rekao je Nedović. Kapiten Nenad Krstić kazao je je da je jedan od razloga poraza i neiskustvo ekipe koja u svom sastavu ima devetoricu debitanata na velikim šampionatima.

„Neću sada da pričam o tome da imamo devet debitanata u timu, verujem da je i to razlog što smo eliminisali u četvrtfinalu, ali smo loše odigrali i to je presudilo. Imamo najmlađi tim na šampionatu, sada nas čeka najvažniji meč, utakmica za Svetsko prvenstvo, moramo da smognemo snage i odigramo kako znamo“, istakao je Krstić.

Selektor Dušan Ivković, je rekao da je Španija zasluženo pobedila jer je bila daleko bolji tim.

"Oni su imali daleko bolji odnos prema igri i zasluženo su pobedili. Ja, kao trener, ne osećam se poniženim ili povređenim, ali ovakav poraz mora da nam posluži da otvorimo oči", kazao je Ivković i dodao da ako je reč o lošoj pripremi meča, tada je odgovornost njegova.Naš selektor je rekao da je priprema rađena tako da se i ne razmišlja o sledećem meču koji je na programu za manje od 24 sata.

"Prvu loptu za ostvarenje našeg cilja nismo iskoristili. Prosto nismo bili spremni za duel sa ovako jakim protivnikom. Sve smo radili loše i išli Špancima u prilog. Bilo je u našoj igri sebičnost, organizacija je bila vrlo loša, a to ovakav protivnik kažnjava. Kad je postalo jasno da od pobede neće biti ništa, odmorio sam neke igrače", kazao je Ivković i uputio izvinjenje navijačima.

Španski košarkaš Serhio Rodriges rekao je da su on i saigrači odigrali bez greške protiv Srbije i da će u nastavku šampionata imati još više samopouzdanja. „Osećali smo se dobro na terenu, bili smo u pravom ritmu. Ovaj meč će nam popraviti samopouzdanje i poboljšati timski duh, jer smo savladali velikog rivala. Pružili smo maksimum, svi smo veoma iscrpljeni, kada sam seo na klupu jedva sam disao“, rekao je Rodriges posle meča.Sa Rodrigesom se složio i plej Riki Rubio.

„Ekipa je odigrala odličnu utakmicu. Došli smo da igramo našu igru i uspeli smo u tome. Teško je reći da smo odigrali perfektno, ali bili smo na visokom nivou. Ne želimo da se zaustavimo na ovome“, rekao je Rubio. Hose Kalderon naveo je da je veoma ponosan zbog načina na koji je Španija igrala protiv Srbije. „Čini mi se da igramo najbolje onda kada je najteže. Sada je praktično bila situacija ’pobedi ili se vrati kući’. Zato smo i došli do ovakvog rezultata, ponovo smo u polufinalu. Sačekaćemo da vidimo ko će biti sledeći rival, ali ako ponovimo ovu igru, možemo svakog da pobedimo“, zaključio je Kalderon.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track