PRIPREMNO ROČIŠTE: Mišković izneo svoje dokaze, nastavak u petak!

Proces protiv vlasnika Delta Holdinga

PRIPREMNO ROČIŠTE: Mišković izneo svoje dokaze, nastavak u petak!

Crna Hronika -
U nastavku pripremnog ročišta u petak će svoje dokaze sudu predstaviti Milo Đurašković
1 / 7

BEOGRAD - Pripremno ročište u procesu protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima biće nastavljeno u petak, 18. oktobra, u Specijalnom sudu u Beogradu, bez prisustva javnosti.

Na tom ročištu svoje dokazne predloge sudu će predstaviti odbrana vlasnika kompanije "Nibens grup" Mila Đuraškovića, rekao je jedan od njegovih branilaca Krsto Bobot.

Na današnjem ročicštu, koje je bilo zatvoreno za javnost, izlaganje svojih dokaznih predloga završila je odbrana Miroslava Miškovića i njegovog sina Marka, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal pre njih.

- Na ročištu je tužilaštvo obrazložilo svoje dokazne predloge i u toku je predlaganje dokaza odbrane Miškovića - rekao je jedan od branilaca optuženih Krsto Bobot, u pauzi zasedanja suda.

Advokat ne veruje da će pripremno ročište danas biti završeno, jer još deset optuženih, posle Miškovića, mora da predloži sudu dokaze za svoju odbranu. Nakon završetka današnjeg ročišta, sud će zakazati novi termin za nastavak pripremnog ročišta, sa kojeg će takođe biti isključena javnost.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković i njegov sin Marko stigli su u utorak rano ujutro u Specijalni sud u Beogradu, u kom se nastavlja pripremno ročište u procesu protiv njih i još devetorice optuženih za malverzacije sa putarskim preduzećima.

Pripremno ročište, koje se održava bez prisustva javnosti, počelo je juče izjašnjavanjem optuženih o krivici, a nakon njegovog okončanja sud bi trebalo da odredi datum za početak suđenja.

Na pripremnom ročištu sud utvrđuje koje su činjenice sporne i koje će se utvrđivati u toku dokaznog postupka.Vlasnik "Delta holdinga" Mišković pušten je 23. jula iz pritvora, koji mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu. Ista ova mera predviđena je i za njegovog sina Marka, kome je 7. oktobra ukinut kućni pritvor za jemstvo hipotekom na lokal vrenosti 3,3 miliona evra.U kućnom pritvoru je ostao vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković, dok se ostali optuženi brane sa slobode.Posle šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanje finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.Tužilaštvo sumnja da su na taj način oštetili putarska preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track