OTKRIVENI: Ovako su vojnici vežbali ubistvo ledi Dajane?!

Tajne slike u kompjuteru vojnika specijalnih snaga SAS

OTKRIVENI: Ovako su vojnici vežbali ubistvo ledi Dajane?!

Planeta -
Istraga U kompjuteru bivšeg člana britanskih specijalnih vojnih jedinica SAS koji tvrdi da je princeza Dijana namerno ubijena 31. avgusta 1997. u Parizu pronađeno 90 slika specijalnih jedinica, među kojima je i fotografija snajperiste koji cilja na put

LONDON - Krunski dokaz da je vojska ubila Dajanu?U kompjuteru bivšeg člana britanskih specijalnih vojnih jedinica SAS, u medijima poznatog pod imenom vojnik N., koji tvrdi da je princeza Dijana namerno ubijena 31. avgusta 1997. godine u Parizu, pronađeno je 90 slika specijalnih jedinica, među kojima je i fotografija snajperiste na mostu u jednom velškom selu koji je, gledajući kroz nišan, pušku uperio u pravcu puta. Prema poslednjim objavama britanskih medija, sadržaj iz laptopa preuzela je britanska policija i on je „pod obradom“.Provera činjenicaMnogi teoretičari zavere od samog početka su tvrdili da saobraćajna nesreća u kojoj je poginula ledi Di nije bila slučajna, a u skorašnjem razvoju događaja njihove sumnje su potkrepljene. Vojnik N. je navodno, nakon časova napredne vožnje koje je držao princu Vilijamu 2008, svojoj ženi saopštio zaprepašćujuću istinu o Dajaninoj smrti, a njegova bivša supruga je prošlog meseca odlučila da sve prenese policiji. Skotland jard je nakon njene izjave odlučio da ponovo otvori 16 godina star slučaj, a njihovi zvaničnici su povodom novog razvoja situacije rekli da je neprikladno da govore o detaljima dok je istraga još u toku. Zbog novih informacija oni su sada sastavili tim detektiva koji su već učestvovali u istrazi princezine smrti, ali uključili su i nove, kako bi prikupili još dokaza i ispitali ih što je objektivnije moguće.Novi dokaziTačna lokacija mosta ostaje nepoznata iako neki britanski mediji tvrde da su je otkrili, ali zbog molbe policije odbijaju da je objave. Jedna od mogućih situacija je da su i most i deo puta ispod njega bili zatvoreni u vreme kad je slika napravljena i, kako pisac i bivši član SAS Endi Maknab kaže da snajperista, čak i ako je to bila najrealističnija moguća vojna vežba, ne bi koristio ni bojevu ni manevarsku municiju. Sve i da se izvodila bezopasna vežba, fotografije i dalje dovode u pitanje kredibilitet vojnika N. s obzirom na to da je ilegalno skladištiti bilo kakve vojne informacije u privatnom kompjuteru. Zbog ovog prekršaja bivši specijalac će se naći na novom suđenju ministarstva odbrane, nakon što je već bio osuđen na dve godine zatvora zbog neodobrenog posedovanja oružja.

Dajana pisala erotski dnevnik?Britanski pisac Alan Pauer pre nekoliko dana je izjavio kako ima razloga da veruje da je ledi Di ubijena zbog dnevnika u kojem je zabeležila seksualne tajne kraljevske porodice, a vodila ga je sve do smrti. Seksualni dosije navodno se nalazi u rukama osobe koja je spremna da ga objavi, a u njemu je pokojna Dajana zapisivala sve o tome šta je njen tadašnji muž princ Čarls radio u krevetu s tadašnjom ljubavnicom Kamilom Parker Bouls, sadašnjom suprugom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track