PUTIN PRIMIO PREDSEDNIKA FRANCUSKE: Nadam se da ćemo obnoviti saradnju MAKRON: Ja sam došao na utakmicu...
Foto: EPA

SUSRET U KREMLJU

PUTIN PRIMIO PREDSEDNIKA FRANCUSKE: Nadam se da ćemo obnoviti saradnju MAKRON: Ja sam došao na utakmicu...

Planeta -

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je u Moskvi francuskog kolegu Emanuela Makrona i izrazio nadu da će Moskva i Pariz konačno moći da prevaziđu aktuelne poteškoće i obnove instrumente saradnje.

Pre početka zvaničnih razgovora, Putin je ćaskao s Makronom i njegovom suprugom Brižit, kojoj je poklonio veliki buket božura svetlo ružičaste boje i ruža krem boje.

"Postepeno, tradicionalni mehanizmi saradnje se obnavljaju i to nam daje osnov da verujemo da ćemo prevazići sve poteškoće s kojima se odnedavno suočavamo i da ćemo krenuti putem pozitivnog razvoja sveobuhvatnih odnosa", rekao je Putin na sastanku s Makronom. Iako je juče uputio zvaničnu čestitku, Putin je i oči u oči čestitao Makronu Dan Bastilje, kao i ulazak francuske reprezentacije u finale Svetskog prvenstva u fudbalu.

"Gledaćemo večeras utakmicu", rekao je Putin i izrazio uverenje da će utakmica biti interesantna i da će u njoj uživati milioni ljudi širom sveta.

Makron je rekao da je došao u Moskvu kako bi podržao francusku reprezentaciju u borbi za titulu svetskog prvaka.

"Voleo bih da odam priznanje vašem timu, koji je uspeo da ostvari briljantne rezultate stigavši tako daleko, uprkos svim predviđanjima", rekao je Makron i čestitao Putinu na "savršenoj organizaciji" takmičenja. "Sve je bilo savršeno!", ocenio je francuski predsednik.

1 / 4 Foto: EPA

Markon je dodao da se nada da će obe strane nastaviti da razmenjuju stavove, ne samo kada je reč o bilateralnoj agendi, već i o najvažnijim međunarodnim problemima, kao što je Sirija.

Francuski predsednik i njegova supruga gledaće večeras u Moskvi finale Svetskog prvenstva u fudbalu, na kojem će se za titulu svetskog prvaka boriti reprezentacije Francuske i Hrvatske.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track