MUČNA ISPOVEST BIVŠE ŠEIKOVE ŽENE: Život mi je u opasnosti! Mračne sile mi rade o glavi, nestaću kao novinar Kašogi!
Foto: Profimedia

POZIV U POMOĆ

MUČNA ISPOVEST BIVŠE ŠEIKOVE ŽENE: Život mi je u opasnosti! Mračne sile mi rade o glavi, nestaću kao novinar Kašogi!

Planeta -

Šeikova bivša žena čiju je četiri miliona funti vrednu vilu u Londonu prošle godine progutala vatra, plaši se da i sama ne postane meta saudijskih vlasti poput Džamala Kašogija, nestalog novinara.

Nivin el Gamal (41), koja je bila udata za predsednika avio-kompanije "Emirati erlajnz", šeika Ahmeda bin Saida al Maktuma, sa kojim ima 10-godišnjeg sina, plaši se da će postati "sledeći Kašogi" - saudijski novinar Džamal Kašogi, kom se gubi svaki trag otkako je 2. oktobra ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, a turske vlasti tvrde da imaju dokaz da je ubijen.

foto: Profimedia

El Gamalova je izjavila Sanu da je uverena da "sile iz senke" stoje iza požara koji je prošlog oktobra progutao njenu kuću na imanju "Belgrafvija" u Londonu. Ni detaljna istraga nije uspela da utvrdi uzrok požara, ali El Gamalova je odmah rekla policiji da su se tri muškarca vrzmala pred njenom kućom pre nego što je suknula vatra, koja je teško oštetila sva četiri sprata vile. Reč je luksuznom zdanju koje je dizajnirao arhitekta ser Metju Vajat, a u kojoj je nekada živeo Jan Fleming, autor serijala o Džejmsu Bondu.

Prošlog oktobra požar je progutao njenu vilu u Londonu
Prošlog oktobra požar je progutao njenu vilu u Londonufoto: Profimedia

"Saudijska vlada deluje nekažnjeno i verujem da se isto može reći i za Ujedinjene Arapske Emirate. Plašim se da ću postati sledeći Kašogi", izjavila je Nivin el Gamal, čiji je bivši suprug ujak vladara Dubaija.

foto: Profimedia

Šeik Ahmed i Nivin verili su se 2006, a upoznali dve godine ranije u Dubaiju. Šef "Emirati erlajnza" poklonio joj je 30.000 funti kao deo veridbe. Venčali su se u tajnosti 2007, ali nije im išlo. Brak je počeo da se raspada kad je objavila da je trudna, a kad je rodila sina Saida u aprilu 2008. u Los Anđeles, šeik se oženio svojom rođakom! Malog Saida je odbio da prizna i tek posle podužeg suđenja i dokazivanja očinstva pristao je da plaća 15.000 funti mesečno alimentacije.

Šeik Ahmed bin Said al Maktum
Šeik Ahmed bin Said al Maktumfoto: AP

"Svako bi pomislio da sam imala život iz snova, ali život mi je u opasnosti. Požar na mom imanju je mogao da me ubije. Neće me ućutkati", kaže ona. Sanu je ispričala da je primetila da je neko oštetio i njene automobile, "maseratija" i "bentli".

Zabrinuta, Nivin el Gamal se 2013. prijavila za boravište u Velikoj Britaniji i odobren joj je neograničen ostanak.

Njen bivši suprug (59), čije se bogatstvo procenjuje na više milijardi, tvrdi da ne stoji iza zavere protiv nje.

"Sve takve optužbe su opovrgnute", kazao je njegov portparol.

Kurir.rs/Daily Mail

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track