ŠVAJCARCI U PANICI POSLE ZVERSKOG UBISTVA DEČAKA (7): Roditelji u šoku, strahuju za svoju decu, više ih ne puštaju same na ulicu! (VIDEO)
Foto: printscreen Blick

horor

ŠVAJCARCI U PANICI POSLE ZVERSKOG UBISTVA DEČAKA (7): Roditelji u šoku, strahuju za svoju decu, više ih ne puštaju same na ulicu! (VIDEO)

Planeta -

Švajcarska je u šoku posle nezapamćenog zločina koji se dogodio u četvrtak, kada je žena (75) sedmogodišnjeg dečaka Mergima L. poreklom sa Kosova i Metohije izbola nožem nasred ulice

Starica je posle zločina pobegla, ali je policija ubrzo uhapsila. Međutim, motiv ovog jezivog zločina još nije poznat.

" Žena nije povezana sa porodicom žrtve i nije poznavala dete. Ubola ga je nožem u vrat na ulici dok se vraćao iz škole. Dečak je umro u bolnici", priča jedna Švajcrkinja hrvatskog porijekla koja se živi u okolini Bazela čitav život.

Dečaka je pronašla učiteljica dok je ležao u lokvi krvi na ulici, 200 metara od škole. Ni stanovnici Bazela još ne znaju što je dovelo do zločina.

"Sumnja se da žena ima psihičkih problema, i ona je smeštena u psihijatrijsku bolnicu na kojoj je lekari ispituju. Policija ništa ne saopštava jer ni oni još ne znaju tačno šta se dogodilo ni motive zbog kojih je ubila dete.

Deca su do četvrtka bezbrižno išla u školu pešice ili javnim prevozom. Međutim, posle tragedije, mnogi roditelji sada decu voze automobilima jer se boje da ih puste same na ulicu.

" U delu Bazela gde se dogodio zločin svi su u šoku. Neki roditelji i deca se boje, ali niko ne veruje da to moglo da se ponoviti.

Ovo se stvarno jako retko događa, ljudi znaju da je žena sad zatvorena, da više nije na ulici i zbog toga je strah manji. Ne mogu da verujem da se to ovde dogodilo. Ubiti dete iz čista mira na ulici.

Nešto očigledno sa njom nije u redu", priča jedna devojka.

U subotu je održan pogrebni marš za ubijenog dečaka. Od četvrtka na mestu gde je žena počinila zločin šokirani i potreseni građani ostavljaju cveće i pale sveće.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto prntscreen Blick

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track