Najnovije vesti

OPASAN SUSRET IZNAD BALTIKA: Britanci tajfunima presreli ruske avione Su-30 i Il-76! Za mesec dana ponovili ovo 8 puta! (FOTO)
Foto: AO / UK Ministry of Defence / RAF

sve češće

OPASAN SUSRET IZNAD BALTIKA: Britanci tajfunima presreli ruske avione Su-30 i Il-76! Za mesec dana ponovili ovo 8 puta! (FOTO)

Planeta

Britansko kraljevsko vazduhoplovstvo (RAF) saopštilo je danas da su dva njihova aviona raspoređena u Estoniji, u dva navrata u poslednjih nekoliko dana presrela ruske avione.

RAF je saopštio da je od preuzimanja misije čuvanja baltičkog vazdušnog prostora u maju do danas bilo ukupno osam presretanja ruskih aviona, preneo je AP.

 

Britanski avioni tipa "jurofajter tajfuni" su podignuti u petak, kada su presreli ruske borbene avione "Su-30", a preletali su, navodi se, i ruski vojni transportni brod koji je pratio avione preko Baltičkog mora.

U subotu, britanski avioni su presreli ruski "Su-30" i transportni avion "Iljušin Il-76", koji su krenuli severno od ruske oblasti Kaljingrada prema estonskom i finskom vazdušnom prostoru.

 

Britanski avioni su, kako se navodi, pratili ruske tokom 15 minuta pre nego što su ih predali odgovornosti finskim avionima na granici vazdušnog prostora.

 

Rusko ministarstvo odbrane je tokom vikenda saopštilo da je Ruska baltička flota nadgledala zajedničku vežbu NATO "Baltops-2019".

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / UK Ministry of Defence / RAF

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...