Najnovije vesti

DRVO JE SRUŠILO BALKON, LETELI SU KROVOVI, CELO MESTO JE POTOPLJENO ZA PAR MINUTA: Ispovest Ruskinje sa Halkidikija otkriva gde je bio najjači UDAR OLUJE! (VIDEO)
Foto: Profimedia

opasno

DRVO JE SRUŠILO BALKON, LETELI SU KROVOVI, CELO MESTO JE POTOPLJENO ZA PAR MINUTA: Ispovest Ruskinje sa Halkidikija otkriva gde je bio najjači UDAR OLUJE! (VIDEO)

Planeta

Za vreme uragana koji je juče pogodio Halkidiki poginulo je sedam osoba, uključujući dvoje Rusa, jedan ribar je nestao, dok je 100 ljudi povređeno.

U tom području je objavljeno vanredno stanje. Ruska turistkinja, nalazila se u selu Neas Marmaras na drugom „prstu“ – Sitoniji.

 

"Prema prognozi, trebalo je da uveče pada kiša. Vlasti nisu upozorile ni na kakvu vanrednu situaciju. Posle deset sati uveče, bukvalno za pet minuta, spustila se tama, ništa se nije videlo. Počeo je grad i krenulo je – leteli su krovovi, izvaljeni su svi stari kedrovi i borovi. Mlado drveće se održalo", rekla je sagovornica agencije.

 

Dvadeset minuta nakon početka uragana nestala je struja, a zatim i voda.

"Ujutru je hotel ipak funkcionisao nekako i bez struje. Doručak je bio normalan", rekla je ona.

 

Prema njenim rečima, infrastruktura je oštećena, na plaži je sve bilo odneseno i porušeno.

"Ovde govore da je najjači udar stihije bio na prvom ’prstu‘ poluostrva, Kasandri. Tamo je poginulo šest turista, među kojima dvoje naših. Sitoniju je manje pogodilo, ali je i ovde sve prevrnuto. Na Sitoniji je selo Nikota celo potopljeno", rekla je sagovornica agencije.

 

Prema njenim rečima, pored njenog hotela je palo veliko drvo koje je oštetilo jedan balkon. Ruski turisti koji su tek stigli u Grčku su veoma zabrinuti.

 

"Vreme se poboljšalo, ali niko ne ide da se kupa. More je mirno, ali nema vode

za piće. Čekamo vodu, struju. Radi se na eliminisanju posledica uragana, aktivno se seče drveće koje je palo", izjavila je Ruskinja.

 

Sagovornica Sputnjika nekoliko godina dolazi na Halkidiki, a tvrdi da tako nešto dosad nije videla. Meteorolozi prognoziraju kišu i za nedelju i ponedeljak.

 

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Profimedia

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...