ŽENA OŠAMARILA POLICAJCA 2 PUTA, A ONDA JE ZAVRŠILA NA ZEMLJI: Zbog ovog nokauta njegov kolega je udaljen iz službe
Foto: Youtube/dshort62

NASILJE U BALTIMORU

ŽENA OŠAMARILA POLICAJCA 2 PUTA, A ONDA JE ZAVRŠILA NA ZEMLJI: Zbog ovog nokauta njegov kolega je udaljen iz službe

Planeta -

Neredi se ne smiruju širom SAD gde su izbili masovni protesti zbog ubistva Afromaerikanca Džordža Flojda koga je ugušio policajac držeći mu koleno na vratu više od 8 minuta.

Sve veći broj snimaka na društvenim mrežama pokazuje koliko je veliko neprijateljstvo između građana i policije, pa je tako jedna žena dva puta ošamarila jednog pripadnika policije Baltimora.

Njegov kolega je odlučio da savlada ženu udarivši je pesnicom posle čega se ona sručila na zemlju.

"Policajac koji je udario ženu više ne radi taj posao. Smenili smo ga. Njegov kolega koga je žena dvaput udarila pokazao je neverovatnu suzdržanost, iako je bio napadnut", rekao je Bernard Jang, gradonačelnik Baltimora.

Dodao je da je trebalo da je privedu, a ne udare.

"Naše shvatanje pravde ne podrazumeva sistem 'oko za oko'", dodao je gradonačelnik o incidentu.

Takođe, žena je u pritvoru i optužiće je za napad na policajca.

Podsetimo, Džordža Flojda je u Mineapolisu policija pokušala da privede jer je navodno u lokalnoj prodavnici račun platio lažnom novčanicom od 20 dolara. Kako nije želeo da uđe u policijsko vozilo, policajci su ga u jednom trenutku položili na zemlju, dvojica su ga držala za noge, a Derek Čovin mu je klečao na vratu dok nije izdahnuo.

Zbog toga su širom SAD izbili masovni protesti koji su se u mnogim mestima pretvorili u nerede i pljačku. Policijski čas je proglašen u 25 gradova u 16 saveznih država.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track