Najnovije vesti

ŠOJGU ŽESTOKO ISPROZIVAO NEMAČKU KOLEGINICU: Priča kao da je u nižim razredima osnovne! Ali, direktor naše škole je neko drugi!
Foto: EPA / Michail Klimentyev/Sputnik / Kremlin

o poziciji moći

ŠOJGU ŽESTOKO ISPROZIVAO NEMAČKU KOLEGINICU: Priča kao da je u nižim razredima osnovne! Ali, direktor naše škole je neko drugi!

Planeta

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu ocenio je danas kao "prilično detinjastu" izjavu njegove nemacke kolegnice Anegret Kramp-Karenbauer da s "Rusijom treba razgovarati sa pozicije sile."

Govoreći o 75. godišnjici velike pobede u Drugom svetkom ratu, Šojgu je podsetio da je ove godine u Crnom moru pronađen brod "Jermenija" sa ostacima civila.

Prema mišljenju Šojgua, to je jedna od mnogobrojnih epizoda rata o kojem treba govoriti, preneo je Sputnjik.

"Posebno kada današnja pokolenja političara, na primer u istoj toj Nemačkoj, počinju da nas uče kako da živimo, da pričaju da sa nama treba razgovarati sa pozicije sile", rekao je Šojgu. 

foto: EPA / Focke Strangmann

Nemačka ministarka je, prema pisanju Sputnjika, nedavno u Bundestagu izjavila da s Rusijom, oko razoružanja, treba razgovarati sa pozicije sile. 

"To više liči na govor učenice mlađih razreda, kojim napada učenike druge škole. Pritom je otac ili majka učenice direktor škole i ona sebi može da priušti da se tako ponaša. Ali, deco, mi smo u drugoj školi, i naš direktor je neko drugi", dodao je Šojgu.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: EPA / Michail Klimentyev/Sputnik / Kremlin

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...