PUTIN UPOZORIO PROVOKATORE DA ĆE ZAŽALITI AKO NAPADNU RUSIJU: Razvijamo novo lasersko i hipersonično oružje!
Foto: Profimedia, EPA/MAXIM SHIPENKOV

Obraćanje u dumi

PUTIN UPOZORIO PROVOKATORE DA ĆE ZAŽALITI AKO NAPADNU RUSIJU: Razvijamo novo lasersko i hipersonično oružje!

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je danas tokom obraćanja u Federalnoj skupštini poslanicima Državne dume i senatorima Saveta Federacije da će velika većina zaliha atomskog naoružanja nasleđenog iz sovjetske ere uskoro biti zamenjena modernim oružjem, koje će biti temelj ruske odbrane od moguće strane agresije.

Putin je u svom obraćanju rekao da njegova vlada „želi da ima pozitivne odnose sa svima na međunarodnoj sceni, uključujući i one sa kojima su odnosi nedavno prekinuti. Zaista ne želimo da rušimo mostove", rekao je Putin i upozorio da oni koji imaju ovakav stan moraju da znaju da će odgovor Rusije na bilo kakvu agresiju biti asimetričan, brz i oštar“.

"Oni koji planiraju provokacije, kajaće se zbog svojih dela na način na koji se dugo nisu pokajali ni zbog čega drugog“.

U okviru planova zemlje da se odbrani, Putin je rekao je da je u toku remont njenih zaliha strateškog naoružanja iz sovjetskog perioda u koristi hipersoničnog i laserskog naoružanja.

Putin je otkrio da će nova balistička raketa "Sarmat" koja nosi 15 nuklearnih bojevih glava biti ispručena trupama na terenu od 2022.

Putin je dodao da više od dve trećine ruske vojne opreme biće „moderno“ u naredne tri godine, dok će više od 88 posto nuklearnog oružja biti modernizovano ove godine.

Putin se takođe osvrnuo na tajni laserski top za koji se navodi da ima potencijal da obara i neprijateljske letelice i rakete. Navodno je ovo oružje već raspoređeno širom zemlje.

„Na našoj strani su strpljenje, samopouzdanje i pravednost. Nadam se da nikome neće pasti na pamet da pređe crvenu linije u svojim odnosima sa Rusijom“

Kurir.rs/RT.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track