RASULO U AMERICI: Pumpe ostale bez goriva, cene benzina skočile! Najveća naftna kompanija paralisana posle hakerskog napada!
Foto: Youtube/luigi 74

velika nestašica

RASULO U AMERICI: Pumpe ostale bez goriva, cene benzina skočile! Najveća naftna kompanija paralisana posle hakerskog napada!

Planeta -

Benzinske pumpe duž američke istočne obale ostaju bez goriva usled sajber-napada koji je u petak paralisao najveću američku naftnu kompaniju.

Kompanija "Kolonijal pajplajn" privremeno je obustavila svoju delatnost što je dovelo do nestašice i skoka maloprodajnih cena benzina.

Hakerski napad koji je izvršen u petak bio je jedan od najtemeljnijih ikad prijavljenih sajber-napada i izazvao je brojne apele zakonodavcima da pojačaju mere zaštite američke energetske infrastrukture od hakerskih napada.

Iz kompanije "Kolonijal pajplajn" saopšteno je da se nastavlja sa analizom efekata privremene obustave operacija i da se radi na "obnavljanju usluga", ali nije potvrđeno kada će se rad kompanije vratiti u normalu.

"Kolonijal pajplajn" dnevno distribuira oko 2,5 miliona barela benzina i drugih goriva od svojih rafinerija na obali Meksičkog zaliva do potrošača u istočnim i centralnim delovima SAD.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track