PRVE SLIKE POSLE STRAVIČNOG NAPADA KROKODILA: Reptil odvukao jednu sestru u vodu, a druga ga junački oterala na FILMSKI NAČIN
Foto: Youtube/ITV News

borba na život i smrt

PRVE SLIKE POSLE STRAVIČNOG NAPADA KROKODILA: Reptil odvukao jednu sestru u vodu, a druga ga junački oterala na FILMSKI NAČIN

Planeta -

Sestre bliznakinje Melisa i Džordžija Lori (28) plivale su u laguni Manijaltepek, u Meksiku, kada se pojavio krokodil koji je napao jednu od njih.

Sada su prvi put od zastrašujućeg događaja pred kamerama ispričale šta se tačno dogodilo.

6. juna su sestre, turistkinje iz Sendhersta u Berkširu, sa dvoje prijatelja krenule na plivanje. Krokodil, od najmanje 3 metra dužine, napao je Melisu (28) i odvukao je ispod vode, nakon čega ga je Džordžija više puta udarila pesnicama u čeljust.

"Pokušao je da je odvuče, udarila sam ga u nos obema pesnicama i izgledalo je kao da sam udarila u sto, ali sam ga oterala", rekla Džordžija u intervjuu za ITV njuz.

Džordžija Lori
Džordžija Lori foto: Youtube/ITV News

Inače, sve se dogodilo na jednoj sumnjivoj turističkoj turi ka laguni koja je inače prepuna reptila, pod vođstvom nemačkog vodiča, koga lokalci znaju kao Ričija.

"Niko nas nije upozorio da tamo uopšte ima krokodila. Nismo pile, nije bilo nikakvog alkohola. Samo smo htele da obiđemo to mesto. Melisa je sama otplivala i našla se u nevolji. Nisam znala šta se tačno događa, ali sam plivala ka njoj", objasnila je Džordžija koja je inače kvalifikovani ronilac.

"Videla sam da ju je napao krokodil i da je vuče okolo-naokolo. Odlazio je, ali se uvek vraćao, videla sam mu glavu. Onda ju je zgrabio za nogu i vukao je. Udarala sam ga i tad me je ujeo za ruku. Udarila sam ga onda drugom rukom i tada me je pustio, to se ponovilo oko 3 puta", rekla je.

Potom je Melisu izvukla iz vode zajedno sa Mosesom Salinasom (16), pomoćnikom sa jednog turističkog broda.

Salinas je skočio u vodu i pomogao sestrama, a potom ih je odvezao do Hitne pomoći.

Melisa je pretrpela povrede po abdomenu, glavi i nogama, ima frakturu zgloba i vodu u plućima. Sada je u bolnici gde se oporavlja od povreda, a viđena je kako šeta u bolničkom krugu u zavojima.

"Bilo je ili da se borim ili da bežim, a borite se za one koje volite", zaključila je Džordžija, zahvaljujući se meksičkim lekarima koji su spasili njenu sestru.

Inače, troškovi lečenja su oko 11.000 funti, pa je pokrenuta i stranica Gofund.me gde se prikuplja novac onima kojima je pomoć potrebna, a do sada su ljudi dobre volje uplatili i više od 40.000 funti.

Sestre su planirale da putuju oko sveta, put su započele u martu i planirale su da se vrate kući u novembru, međutim, izgleda da im je krokodil to sve poremetio.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track