PUCNJAVA U ILIONOISU: Više osoba ranjeno, napadači se tokom bega sudarili sa vozom
Foto: Radharc Images / Alamy / Alamy / Profimedia

filmsko bekstvo

PUCNJAVA U ILIONOISU: Više osoba ranjeno, napadači se tokom bega sudarili sa vozom

Planeta -

U pucnjavi u Ist Sent Luisu, u američkoj državi Ilinois, povređeno je više osoba, a vlasti su organizovale potragu za osumnjičenima koji su tokom bega vozilom udarili u putnički voz.

U incidentu koji se dogodio juče oko 16 časova šest osoba je ranjeno a jedan maloletnik je povređen. Svih sedmoro su hospitalizovani i njihovo stanje se, za sada, ne zna, prenosi USA Tudej.

Kako je izvestila lokalna KMOV, trojica napadača otvorila su vatru dok su pokušavali da prođu pored voza na obližnjem železničkom prelazu. Voz je udario u vozilo u kome su se nalazi, a osumnjićeni su pobegli i za njima se traga.

Istočni Sent Luis, grad sa oko 25.000 stanovnika u jugozapadnom delu Ilinoisa, koji je rekom Misisipi odvojen od Sent Luisa, u državi Misuri, već dugo ima lošu reputaciju.

Podaci američkog Federalnog istražnog biroa iz 2019. godine pokazuju da je ovaj grad imao najveću stopu ubistava po glavi stanovnika u SAD, od onih sa sa više od 10.000 stanovnika, a zauzeo je četvrto mesto po broju svih nasilnih krivičnih dela, podseća Rojters.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track