16:00

Akademik Radanović objasnio kako se radi na održavanju straha na celom svetu!

kriza u svetu

NAJBOLJI DOGOVOR ZA REŠAVANJE KRIZE JE RAT! Akademik Radenović objasnio kako se radi na ODRŽAVANJU PANDEMIJE STRAHA NA CELOM SVETU

Planeta -

Zapaljiva retorika i dovlačenje ruskih i trupa pod patronatom NATO-pakta uz rusko-ukrajinsku granicu se nastavlja.

Vašington je u pisanoj formi odbio ruski zahtev da NATO prestane širenje ka Ukrajini i bivšim Sovjetskim republikama. Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je bezbednost Rusije i njenih građana apsolutni prioritet i da će oni biti osigurani u svim okolnostima.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Generalni sekretar NATO-pakta Jens Stoltenberg održao je konferenciju za novinare i nedvosmisleno potvrdio da kurs širenja neće menjati i da je za njih, kako je rekao, ključno pravo svake države da se opredeli u koji savez želi da uđe.

Ta politika "otvorenih vrata" naročito ljuti Moskvu jer se odnosi na Moldaviju, Ukrajinu i Gruziju i njihove zahteve za pristupanje NATO-paktu. Pored naoružavanja Ukrajine SAD raspoređuje avione u Estoniji, Danska u Litvaniji, Francuska šalje trupe u Rumuniju. Nemačka je uzdržana, što izaziva negodovanje kod dela članica NATO-saveza. O svemu ovome u prvom satu emisije.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Treba se vratiti unazad. Dakle, kako je došlo da nastupi kriza 2013. godine. Zapadni savezni su podržali promeni kursa. Ruskom narodu u Ukrajini je ukinuo pravo na jezik. Postavlja se pitanje kako je to moguće da uvek kada je neka kriza koja nema veze sa Ukrajinom bukne u ukrajinski problem. Baš u vreme kada je bilo arapsko proleće, kada je nastupio prekid u krizi, sada je energetska kriza velika - rekao je Čedomir Antić.

jutarnji
foto: Kurir televizija

Akademik Dragan Radenović smatra da se neprestano stvara atmosfera straha.

jutarnji
foto: Kurir televizija

- Ovde je reč o orkestriranju produžetka pandemije straha. Kovid 19 je bio jedan period kada je strah bio dominantan. Taj strah pomalo jenjava, ali bi trebalo održavati taj strah, na globalnom nivou da bi kriza u Ukrajini bila prevaziđena dogovorom. Najbolji dogovor za rešavanje krize je rat. I to rad lokalnog karaktera, konvencionalni rat - rekao je u jutarnjem programu akademik Dragan Radanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

15:16

Sve je spremno za odmeravanje sila! Rat između Rusije i Ukrajine isplaniran još 1949. godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track