MOGUĆ JE I DIREKTAN SUKOB AMERIKE I RUSIJE: Ruski ambasador u Vašingtonu dao jasno upozorenje
Foto: Profimedia

jasno

MOGUĆ JE I DIREKTAN SUKOB AMERIKE I RUSIJE: Ruski ambasador u Vašingtonu dao jasno upozorenje

Planeta -

Mesec i po dana nakon početka ruskog napada na Ukrajinu, Anatolij Antonov, ambasador Moskve u Vašingtonu, rekao je za Nevsveek zašto je Rusija pokrenula ono što smatra specijalnom vojnom operacijom.

Antonov je detaljno izložio zahteve koji bi, ako se ispune, mogli okončati sukob. Anatolij Antonov je upozorio da pomoć u oružju koje zapadne zemlje pružaju Ukrajini samo pogoršava sukob. On je takođe naglasio da bi to potencijalno moglo dovesti do direktnog sukoba između SAD i Rusije.

„Specijalna operacija u Ukrajini rezultat je nespremnosti kijevskog režima da zaustavi genocid nad Rusima ispunjavanjem svojih obaveza prema međunarodnim partnerima. Očigledna je i želja država članica NATO da iskoriste teritoriju susedne zemlje za uspostavljanje uporišta u borbi protiv Rusije“, rekao je Antonov. Antonov je za američki Njuzvik rekao da su zapadne zemlje direktno umešane u dešavanja u Ukrajini jer nastavljaju da snabdevaju Kijev oružjem i tako ga podstiču na dalje sukobe. Ruski ambasador je istakao da su ovakvi postupci opasni i provokativni jer su, kako je naveo, usmereni protiv Rusije. On je istakao da bi to moglo da dovede do direktnog vojnog sukoba između SAD i Ruske Federacije.

Antonov je ponovio stav Moskve da su svi konvoji na teritoriji Ukrajine sa naoružanjem i vojnom opremom koji su stigli sa Zapada legitimni vojni cilj Oružanih snaga Ruske Federacije.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track