Najnovije vesti

NOVI OKRŠAJ NA ZMIJSKOM OSTRVU Šta su ruski suhoji bacili? Kasetne bombe da spreče desant ili fosforne bombe da unište tehniku
Foto: Printscreen/Twitter

nastavlja se sukob

NOVI OKRŠAJ NA ZMIJSKOM OSTRVU Šta su ruski suhoji bacili? Kasetne bombe da spreče desant ili fosforne bombe da unište tehniku

Planeta
09:11h

Zmijsko ostrvo sa koga se ruska vojska povukla u četvrtak ponovo je u fokusu rata u Ukrajini posle vesti da su dva ruska borbena aviona Suhoj Su-30 bombardovali 17 hektara zemlje i kamena u Crnom moru.

Naime, kasno sinoć pronela se vest da su ukrajinske snage poslate na ostrvo, odnosno da su iz pravca Odese krenuli patrolni čamci sa ukrajinskim vojnicima, koji su trebali da se iskrcaju na ostrvo i zauzmu ga.

Međutim u trenutku iskrcavanja, prema podacima sa mreže Telegram usledio je napad dva ruska aviona koji su navodno kasetnim bombama napali ukrajinske vojnike.

Međutim, priča ima i drugi oblik dešavanja. Naime, general potpukovnik ukrajinske vojske Valeriji Zalužnji saopštio je da je "ruski okupator bacio dve fosforne bombe na Zmijsko ostrvo".

Navodno Rusija je htela da uništi prema ukrajinskim izvorima vojnu opremu i PVO sisteme vredne nekoliko desetina miliona dolara da ne padnu ukrajincima u ruke.

Za sada nema zvanične potvrde ove inforamcije, osim što je ukrajinski dron snimio trenutak napada ruskih suhoja na Zmijsko ostrvo.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja