RUSKA AGENCIJA OBJAVILA ŠTA JE MOGUĆI UZROK EKSPLOZIJE NA KRIMU: U toku evakuacija stanovništva, cure novi detalji (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

pisanja TASS-a

RUSKA AGENCIJA OBJAVILA ŠTA JE MOGUĆI UZROK EKSPLOZIJE NA KRIMU: U toku evakuacija stanovništva, cure novi detalji (VIDEO)

Planeta -

Na severnom Krimu eksplodiralo je skladište municije, saopštila je u danas ruska novinska agencija TASS pozivajući se na upravu sela Majskoje.

TASS dodaje da je u toku evakuacija lokalnog stanovništva, prenosi Jutarnji.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije potvrdilo je da je došlo do eksplozije u skladištu oružja na Krimu, ali da niko nije zadobio teže povrede.

Ranije u utorak RIA je takođe saopštila o požaru u trafostanici na Krimu udaljenoj 20 km od sela, prenosi Rojters.

Eksplozija na Krimu
Eksplozija na Krimufoto: Printscreen/Twitter

Krim, koji je pod kontrolom Rusije od 2014., bio je glavna polazna tačka za vojnu kampanju koju je Rusija pokrenula u Ukrajini 24. februara.

Ukrajina nije zvanično potvrdila niti demantovala odgovornost za prijavljene eksplozije na Krimu poslednjih dana, prenosi Rojters.

-Podsetnik: Krim kao normalna zemlja je - Crno more, planine, rekreacija i turizam, ali Krim koji su okupirali Rusi je - eksplozije skladišta i veliki rizik od smrti za osvajače i lopove, tvitovao je savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak nakon eksplozija u utorak. Ruski izveštaji ne navode koliko se ukupno eksplozija dogodilo.

Prošle nedelje niz eksplozija u vojnoj vazdušnoj bazi u gradu Novofedorivki, na zapadnoj obali Krima, čini se da je prouzrokovao veliku štetu i uništio nekoliko ruskih vojnih aviona, prema fotografijama komercijalnih satelita.

Rusija je taj incident nazvala nesrećom.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Tass/Rojters

Bonus video:

04:06

OVAKO ĆEMO ZNATI KADA JE KRAJ RATA U UKRAJINI! Stručnjaci za Kurir TV: Rusija želi da se rat ODUŽI da bi SKRENULA PAŽNJU SA SEBE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track