03:12

DOK SU OČI UPRTE U UKRAJINU, SAD KORISTI PRILIKU! Tomašević: Ovom likvidacijom napravili korak ka NAJKVALITETNIJOJ NAFTI NA SVETU

šokantno

DOK SU OČI UPRTE U UKRAJINU, SAD KORISTE PRILIKU! Tomašević: Ovom likvidacijom napravili korak ka NAJKVALITETNIJOJ NAFTI NA SVETU

Planeta -

Prof. dr Vladimir Tomašević, dekan Fakulteta za inženjerski menadžment, gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde dotakao samog SAD-a dok se vodi rat u Ukrajini, ali i ruskog ratovanja.

- Ruska Federacija je naslednik jednog ozbiljnog sistema SSSR i oni ništa ne rade ne planski. U tom smislu postoji procedura i oni će je ispoštovati do kraja. Međutim, dok se svi bave banalni pitanjem a šta, niko ne pita pitanje a kako i zašto? Naša ekipa na institutu za bezbednost je zadnje vreme gledala čime se bavi SAD dok su sve oči uprte u Ukrajinu - rekao je Tomašević.

Kurir Televizija
foto: Kurir Televizija

- U vestima je lider ekstremističke grupe Al Šabab Abdulahi Nadir u Somaliji pre 12 do 13 sati likvidiran od strane SAD. Oni su izuzetno povezani i deo su mreže Al kaide iz Magreba i Al Kaide iz Arabije. Povezani su sa Boko Haramom u Nigeriji koje je jedno od najvećih proizvođača najkvalitetnije nafte na svetu - rekao je Tomašević.

nafta, bure, burad
foto: Shutterstock

- Pozicija predsednika SAD je pozicija jednog starijeg gospodina. On ne uliva nadu da će ići za sledeći termin. Zašto mlada nada Kamala Haris uopšte ne postoji javno i zašto je ne pripremaju za sledeće izbore. Sada kada pogledate to i razmotrite da se Barak Oboma nikada nije iselio iz Vašingtona, čak se nalazi na 200 metara od Bele kuće. Shvatite da politika SAD nije nikakva mistika, vojne industrije i mesona, već kolekcija političara koje na drugačije vlada - rekao je Tomašević.

Barak Obama
foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

- Zašto toliko malo vojnika je Rusija zapravo poslala? Odgovor na to pitanje je stara škola. Stara dogmatika vojnog poslovanja koja proističe iz Sovjetskog modela ratovanja, dok je zapadni drugačije zasnovan. Ono što je problem je što su škole generala onih sa najvišim činovima u Ukrajini i Rusiji isti. Vi imate dva ista materijala koji udaraju jedan na drugi i ne mogu jedan drugog da iznenade. Pa iz iste klupe su potekli - rekao je Tomašević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track