"MOGU SAMO DA PRETPOSTAVIM ŠTA ČEKA": Trampova snaja objavila zašto Hejli ne napušta predsedničku trku uprkos novom porazu
Foto: AP/Jose Luis Magana, EPA/Erik S Lesser, AP/Andrew Harnik

OGLASILA SE I LARA NAKON REPUBLIKANSKIH IZBORA U JUŽNOJ KAROLINI

"MOGU SAMO DA PRETPOSTAVIM ŠTA ČEKA": Trampova snaja objavila zašto Hejli ne napušta predsedničku trku uprkos novom porazu

Planeta -

Niki Hejli, nekadašnja guvernerka Južne Karoline i rivalka bivšeg šefa Bele kuće Donalda Trampa u trci za republikansku predsedničku nominaciju, potrošila je deset puta više novca na reklame od njega uoči unutarstranačkih izbira u toj saveznoj državi i ipak je izgubila.

To je Laru Tramp, snaju bivšeg predsednika SAD, nateralo da se zapita "zašto je ona i dalje u trci?" i odmah ponudi mogući odgovor.

- Mogu samo da pretpostavim i mislim ono što i mnogi drugi ljudi pretpostavljaju, a to je da je jedini razlog da se ostane u trci ako se pripremate za najmanje demokratsku i najmanje američku stvar koja može da se dei u ovoj situaciji, a to je da potencijalno Donald Tramp bude izbačen iz trke ako bude proglašen krivim u nekom od krivičnih postupaka - kazala je Trampova snaja koju je on podržao za funkciju kopredsedavajuće Republikanskog nacionalnog komiteta.

Lara Tramp
Lara Trampfoto: AP/Jose Luis Magana

Hejli je na predizbornom skupu održanom uoči glasanja u Južnoj Karolini rekla da je nije briga kako će se predsednička kandidatura odraziti na njenu političku budućnost.

- Prvo su hteli da kažu da ja želim da budem potpredsednica. Mislim da sam u velikoj meri dokazala da to nije ono što pokušavam da učinim. Onda su pričali o mojoj političkoj budućnosti. Mene nije briga za političku budućnost. Da jeste, do sada bih izašla iz trke - poručila je Hejli.

(Kurir.rs/NBC News/Preveo i priredio: N. V.)

Bonus video:

04:36

DEMOKRATE NA IZBORIMA PLANIRAJU SCENARIO IZ 2020. GODINE PROTIV TRAMPA! Jelača uživo iz Njujorka: Možda je Hejli bolji izbor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja