"NETANJAHU ĆE POKOPATI BAJDENA I DEMOKRATE DA BI OSTVARIO CILJ!" Vujičić: Tramp će ih potući do nogu ukoliko ne uvezu izbeglice
Foto: AP Brynn Anderson, AP Mike Stewart, EPA Abir Sultan

kurir televizija

"NETANJAHU ĆE POKOPATI BAJDENA I DEMOKRATE DA BI OSTVARIO CILJ!" Vujičić: Tramp će ih potući do nogu ukoliko ne uvezu izbeglice

Planeta -

Bendžamin Netanjahu "više šteti nego što pomaže Izraelu" u svom pristupu ratu protiv Hamasa u Gazi. Ovo je u jučerašnjem intervjuu izjavio američki predsednik Džo Bajden, koji je podržao Izrael u progonu Hamasa posle napada 7. oktobra, ali je poručio da Netanjahu mora da obrati veću pažnju na stradanje nevinih i na posledice preduzetih akcija.

Netanjahu je reagovao poručivši mu da su optužbe netačne i pogrešne. Uz sve to objavljen je i snimak Bajdena koji nesvestan da ga kamere i dalje snimaju, govori senatoru Majklu Benetu i državnom sekretaru Blinkenu, kako je rekao izraelskom premijeru kako će uskoro imati sastanak "dođi kod Isusa" u vezi sa situacijom u Gazi.

Novinar Dragan Vujičić gostovao je u jutarnjem programu Kurir televizije gde je govorio o odnosu Bajdena i Netanjahova, ali i kako će se sam rat u Gazi oslikati na izbore u Americi.

- Bajdenova administracija sada pokušava da taj vreli krompir na neki način prosledi sledećoj administraciji. Dakle sada je mart, imamo do novembra rok, to je šest meseci. Za tih šest meseci, između ostalog treba da se dogode promene na terenu. Bajden ima zaista veliki problem. Cela ta njegova administracija nikada i neće dobiti izbore, izbore zbog svojih minulih 50 godina rada. On je na političkoj sceni 50 godina. Celi politička pozadina Bajdena svodi se na Palestinu s jedne strane i ako pogledate rat u Ukrajini, gde je opet korporacija Bajden umešana. Vi imate dva Bajdenova rata i to je municija republikanaca da ove izbore praktično do nogu potuku Bajdena i celu demokraciju - rekao je Vujičić i dodao:

02:36

NETANJAHU ĆE POKOPATI BAJDENA I DEMOKRATE DA BI OSTVARIO CILJ! Vujičić: Tramp će ih potući do nogu ukoliko ne uvezu izbeglice

- Sada oni pokušavaju da prolongiraju celu situaciju dva rata i da taj krompir uvale Trampu. Naravno Netanjahu igra na tu kartu, produženje rata da bi ostvario svoje cilje. Žrtva će biti demokratska stranka u Americi. Dakle, žrtva Netanjahove politike biće ta demokratska stranka, njihova izborna kampanja. Nije sada problem što će on izgubiti ove izbore, nego Republikanci su sada u prilici da ih potuku do nogu i da se nikada više ne povrate. Naravno ukoliko ne uvezu 50 miliona izbeglica da glasaju za njih.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:04

POSLEDNJI IZDISAJ: PALESTINCI OPKOLJENI! Ratni reporter iz Jerusalima tvrdi: Tamo je Hamas i 130 taoca, EVO KADA SE SVE ZAVRŠAVA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track