UKLETI TUNEL: Iz zapaljenog autobusa spaseno 40 đaka
Foto: Reuters

Umalo tragedija u Švajcarskoj

UKLETI TUNEL: Iz zapaljenog autobusa spaseno 40 đaka

Planeta -
Čak 38 belgijskih učenika od 10 do 12 godina išlo je na skijanje kada se motor zapalio nadomak mesta gde je prošle godine nastradalo 22 školaraca, njihovih sunarodnika

BERN - Tragedija je danas jedva izbegnuta kada je skoro 40 belgijskih đaka evakuisano iz zapaljenog autobusa u blizini švajcarskog tunela, manje od godinu dana nakon što su 22 belgijska učenika poginula u strašnoj autobuskoj nesreći u Švajcarskoj.

Ukupno 45 putnika, među kojima je bilo 38 dece uzrasta od 10 do 12 godina, išlo je na skijanje u severnu Italiju kada se motor autobusa iznenada zapalio, navela je policija u centralnom švajcarskom kantonu Uri.Kada je primetio požar, vozač je zaustavio autobus i evakuisao putnike, prenosi AFP.

Policija, koja je pokrenula istragu kako bi utvrdila uzrok požara, saopštila je da su putnici prevezeni u Italiju drugim autobusom.

Belgijska novinska agencija Belga javila je da je drugi autobus iste belgijske kompanije išao iza zapaljenog autobusa i da je vozač drugog autobusa video plamen i upozorio kolegu u prvom autobusu na opasnost.

Dva vozača su uspostavila kontrolu nad požarom pre nego što su policija i vatrogasci stigli na lice mesta.U jednom švajcarskom tunelu u martu prošle godine poginula su 22 deteta i šest odraslih osoba koji su se nalazili u belgijskom autobusu koji je udario u zid tunela.

Ta nesreća se dogodila kada se 46 belgijskih đaka vraćalo sa skijanja u Alpima. Odrasli su bili njihovi nastavnici i dva vozača.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track