JOŠ JEDNA SRPKINJA U CENTRU SKANDALA KOJI JE SRUŠIO AUSTRIJSKU VLADU: Preko Bečlijke srpskog porekla ispleli mrežu u koju se upecao Štrahe!
Foto: YouTube prtscr / Michael Trauer, Profimedia

opasna nameštaljka

JOŠ JEDNA SRPKINJA U CENTRU SKANDALA KOJI JE SRUŠIO AUSTRIJSKU VLADU: Preko Bečlijke srpskog porekla ispleli mrežu u koju se upecao Štrahe!

Austrija -

U "aferu Ibica", koja je srušila lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) i vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea i izazvala tešku političku krizu u Austriju, umešana je i jedna Srpkinja.

Jedna 30-ogodišnja Bečlijka srpskog porekla, koja se bavi prodajom nekretnina, povezala je doskorašnjeg potpredsednika FPO Johana Gudenusa sa advokatom iranskog porekla i tako je postavljena klopka u koju je "upao" Štrahe.

Pretpostavke su da je bečki advokat, zajedno s jednim detektivom i uz pomoć jedne Letonke, koja se predstavila lažno kao nećaka jednog ruskog milijardera, pripremili klopku koja je dovela i do krize austrijske vlade.

Što se navedene Srpkinje tiče, nju je advokat iskoristio da bi došao do Gudenusa, tvrdeći da ima jednu klijentkinju koja bi da kupi njegovo lovište.

Srpkinja je dugo godina bila prijateljica porodice Gudenus i prenela im da postoji neko ko se interesuje za njihovo imanje.

Letonka, koja je bila plaćena da glumi rusku bogatašicu, najverovatnije se bavi eskort servisom, jer u prilog tome govori kompromitujući deo video snimaka na kraju duge žurke na španskom ostrvu Ibica. Pošto je stečeno poverenje Gudenusa, došlo se do pravog "plena" Štrahea.

Gudenus je na jedan sastanak, pre dve godine, na Ibici poveo Štrahea, koji je tom prilikom izgovorio kobne rečenice, a sve je snimano video kamerama koje su bile postavljene u celoj vili.

U žižu interesovanja dospeo je sada i vlasnik vile, Italijan, koji je ranije radio kao DJ, jer se postavlja pitanje koju je ulogu on imao u postavljanju ove klopke.

Za sada je izvesno samo to da su advokat i detektiv koji je učestovao i u zadobijanju poverenja Gudenusa, kao i u kasnijoj večeri na Ibici, organizovali sve i snimali kobnu večeru.

Naime, bivši poslovni partner detektiva tvrdi da je na sličan način radio ranije špijunažu preduzeća - da su angažovali prostitutke i snimali sastanke koje su bile klopke.

Detektiv, koji je ranije bio osuđivan zbog kršenja zakona u vezi s narkoticima, bio je pred bankrotom, pa je to jedan od mogućih motiva, ali je za pripreme cele klopke morao je da potroši ogromne svote novca. Zbog toga se smatra da ipak neko "veći" stoji iza svega toga.

U međuvremenu je poznato da je bečki advokat još 2017. Socijaldemokratskoj partiji Austrije (SPO) nudio materijal protiv Štrahea, ali je ta stranka to odbila.

Očigledno je da su i za video materijal sa Ibice imali teškoće da dođu do "kupca", jer su tražili milionsku svotu.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: YouTube prtscr / Michael Trauer, Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track