NARKO PREMIJER ALBANIJE: Edi Rama valja drogu!
Foto: Profimedia

Optužbe na račun premijera Albanije

NARKO PREMIJER ALBANIJE: Edi Rama valja drogu!

Planeta -

Predsednik vlade diluje drogu, a tako zarađen novac koristi za krađu izbora, tvrdi Ljuljzim Baša, lider opozicione Demokratske partije

TIRANA - Politička kriza u Albaniji dostigla je tačku ključanja nakon što je Ljuljzim Baša, lider opozicione Demokratske partije, optužio premijera Edija Ramu da je narko-diler.Baša je najavio da će opozicija, koja protestuje dva meseca, bojkotovati izbore zakazane za 18. jun zato što Rama novac od narkotika koristi za izbornu krađu.Bojkot izbora

- Rama odobrava gajenje kanabisa, a njegova kriminalna i korupcijska vlada pomoću novca zarađenog dilovanjem droge želi da manipuliše rezultatima izbora - rekao je Baša.Opozicija tvrdi da je Ramin ministar unutrašnjih poslova Saimir Tahiri ključna karika u trgovini drogom, a američka DEA i Interpol istražuju navode o povezanosti Rame i Tahirija sa kriminalnim grupama u Italiji.Tužilaštvo na Apeninskom poluostrvu navodi da je Ndrangeta glavni kupac droge iz Albanije, glavnog evropskog proizvođača kanabisa. Istovremeno, Albanija je glavni distributivni centar za kokain i heroin u Evropi. Saradnja s NdrangetomO sprezi režima u Tirani s kriminalnim grupama svedoči i postupak Donalda Lua, ambasadora SAD u Albaniji, koji je optužio glavnog državnog tužioca Adrijatika Ljalju da je protivnik pravde. Zanimljivo je da je u martu i grupa američkih senatora zatražila od svoje vlade da spreči uticaj milijardera Džordža Soroša na Albaniju, gde ovaj podržava Ramu, pomažući i njemu kao dileru droge i kriminalnim grupama.- Preko luke u Draču mnogi se uključuju u te kanale iz Južne Amerike ka Albaniji. Narko-mafija sa Kosova u suštini drži Edija Ramu finansijski, ali i u svakom smislu. Albanska mafija smatra se trećom po jačini, posle ruske i turske. Rama je u stvari zarobljenik kosovskih mafijaša. Ta mafija sa Kosova proširila se na Albaniju preko investicija, nekretnina, fabrika, pristaništa... To su sve oni pokupovali. Ramu je zapravo stvorila kosovska mafija - kaže za Kurir Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije i analitičar.Rama i Baša sastali su se juče u kancelariji još aktuelnog predsednika Bujara Nišanija, ali ni posle tri sata nisu postigli nikakav dogovor.

Dragomir Anđelković o vezama političara i kriminalaca

Albanija je utonula u kandže mafijeAnalitičar Dragomir Anđelković kaže da je i Albanija, kao i Kosovo, „potpuno utonula u kandže mafije“.- U Albaniji postoji nerazdvojna simbioza političkih i kriminalnih struktura. Šverc narkotika je skoro glavna grana ekonomije, tako da nam ta prepucavanja između vlasti i opozicije samo ukazuju na to u šta su oni svi zajedno upleteni, da li je to samo Rama ili mnogi drugi. Ipak, siguran sam da veliki deo političke elite iz Albanije i Kosova sarađuje s narko-strukturama - rekao je on za Kurir.

BLEROVA ŽENA OD EDIJA RAME DOBILA 645.000 EVRA! Sve je dogovoreno na tajnom sastanku Rame i Blera!

NAJBOLJI KULINARSKI DODATAK

DANAS U KURIRU DODATAK GURMAN: Jagoda - i lek i poslastica

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete interesantne priče o jagodama, njihovom lekovitom dejstvu, hranljivim sastojcima i muzeju posvećenom ovom ukusnom voću.

Pored uputstva kako da ih čuvate, otkrićete fantastične recepte za lake i ukusne poslastice od slatkih crvenih bobica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track