POSTOJI DOBAR RAZLOG ZAŠTO NISTE ČULI ZA OBLAST 6: Pored Oblasti 51 nalazi se strogo čuvana baza
Foto: Profimedia

Testiranje bespilotnih letelica

POSTOJI DOBAR RAZLOG ZAŠTO NISTE ČULI ZA OBLAST 6: Pored Oblasti 51 nalazi se strogo čuvana baza

Planeta -
Devetnaest kilometara severoistočno od Oblasti 51 nalazi se Oblast 6, a kao i susedno pordučje podjednako je misteriozna.

America has an EVEN MORE secretive military test site named Area 6Area 6, a shielded airbase used for testing unmanned...

Posted by Conspiracy BD on Thursday, March 10, 2016

Ako nikada niste čuli za Oblast 6, za to postoje dobri razlozi. Američka vlada tek nedavno je progovorila o njoj, piše Las Vegas Review-Journal. Prema izveštajima američkog Ministarstva enertgetike iz 2008. godine, na ovom mestu su sklapan i testiran veliki broj vezdušnih letelica bez posade.

“Dolazili su da testiraju strukturu letelica, različite senzore i kompjuterske sisteme kojima su letelice bile opremljene. Ukratko, reč je o mestu na kojem se isprobavaju dronovi”, rekao je predstavnik Nacionalne administracije za nuklearnu bezbednost pričajući o tome kako je to područje koristilo Američko ministarstvo za unutrašnju sigurnost.

Džon Pajk iz udruženja "GlobalSecurity.org" keže da staza koja se tamo nalazi predstavlja idealno mesto za testiranje dronova jer pustinjski teren savršeno oponaša predele Libije, dom Islamske države i grupe Al Kaida.

“Ne mogu da zamislim savršenije mesto za izvođenje takvih aktivnosti jer nema civila na koje biste mogli da naiđete tokom onoga što radite”, izjavio je Pajk.

SAD su tek pre nekoliko godina javno priznale postojanje Oblasti 51.

Oblast 6 možete osmotriti putem ovog linka.

(Newser)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track